Maltepeli kadınlar: Sandığa gidelim, gerici zihniyeti gönderelim!

Polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Marmaray Süreyya Plajı İstasyonundan Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’na yürüyen Maltepeli kadınlar, “ İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden, 6284’e göz diken gerici zihniyeti gönderelim” çağrısını yaptı.

Seçime günler kala bir araya gelen Maltepeli kadınlar, “ Karanlığa teslim olmayacağız” şiarıyla oy kullanma çağrısında bulundu.

Kadınlar, polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Marmaray Süreyya Plajı durağından Beşçeşmeler Meydanı’na sloganlar, zılgıtlar ve şarkılar eşliğinde yürüdü.

Beşçeşmeler Meydanı’nda dayanışma zinciri oluşturan Maltepeli kadınlar adına okunan açıklamada, “Kendisi gibi gerici güçlerle ittifak olan AKP iktidarı, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur için kadınlardan utanmadan oy istemeye devam ediyor. Utanmayanlara karşı unutmuyoruz! Bize hayatı yaşanmaz kılmak için İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede, tek bir adamın kararıyla çıkıldığını biliyoruz! 6284 sayılı Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Yasa'nın kaldırılmasını istediklerinin farkındayız. Altı yaşındaki çocukların evlendirilmesine göz yumduklarına, cemaat yurtlarında, Kuran kurslarında çocuklara taciz edenleri akladıklarına şahidiz. Bir kereden bir şey olmaz dediklerini, kadın cinayetlerini umursamadıklarını acı  yoldan öğrendik. İşte Pazar günü vereceğimiz sandığa gitme kararı, bu zihniyetin karşısında durabilmemiz için önemli. Gelin haklarımız ve hayatlarımız için yan yana olalım. Öldürülmediğimiz, ne evde ne işte köle edilmediğimiz eşit ve özgür bir yaşam için beraber mücadele edelim. Yıllardır sokakta, evde, iş yerlerinde karşı karşıya olduğumuz bu zihniyeti göndermek için sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verelim” çağrısını yaptı.