Sanatçılardan oy kullanma çağrısı

Kürt sanatçılar Hemid Urmiye ve Hozan Kawa, Erdoğan’ın gitmesi için tüm halkın sandığa gitmesini ve oylarını kullanmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Kürt sanatçılar Hemid Urmiye ve Hozan Kawa, özellikle gençlerden hem sandıklara gitmesini hem de buna öncülük yapmasını beklediklerini söyledi. 

ANF’ye konuşan Kürt sanatçı Hemid Urmiye, 14 Mayıs’ta iktidanın sallandığını ve durdurulduğunu belirterek, 28 Mayıs’ta tamamen yıkılması gerektiğini kaydetti. Urmiye, “Bugün Kürt halkı üzerinde büyük bir zulüm ve katliam var. Başta Kürt Halk Önderi olmak üzere binlerce Kürt zindanlarda tutuluyor. Kürt halkı bu durumu göz önünde bulundurarak sandıklara gitmeli; elini vicdanına koyarak oylarını kullanmalı. AKP-MHP iktidarı her gün Kürt halkına saldırıyor, yeni saldırılar için fırsat kolluyor. Özgür dağlara, Maxmur, Şengal ve Rojava’ya saldırıyor. Şehitlerin kanıyla kurulan Rojava’yı yok etmek istiyor” dedi.

SENİN OYUNLA YIKILABİLİR

“28 Mayıs’ta sandıklara gidilerek bu faşist iktidarı yıkalım” diyen Urmiye, şöyle devam etti: “Kim ne dersen desin, hiçbir şeye kulak vermeden oylarımızı kullanalım. Kimse, benim oyumla bir şey olmaz, demesin. Bir oyla bu faşist düzen yıkılabilir. Herkes sandıklara mutlaka gitsin, faşist Erdoğan iktidarını yıkmak için oyunu kullansın.”

YARINLARIMIZI İNŞA ETMEK İÇİN

Sanatçı Hozan Kawa da herkesi oy kullanmaya davet etti. Kawa, şöyle konuştu: “Özgür düşüncesi ve etnik kimliğinden dolayı kimsenin ötekileştirilmemesi; demokrasi ve insan haklarının içselleştirip yaşam bulması; ekonomi, siyasal ve sosyal sıkıntıların giderilmesi için özellikle demokrasi, barış, kardeşlik, huzur ve refahtan yana tüm kesimleri sandık başına davet ediyorum. Haydi gençler bu seçimle yarınlarımızı inşa edelim. 28 Mayıs’ta sandıklara gidelim.”