12 yıldır organik ürün satıyor, amacı yaygınlaştırmak

Semra Tarsus, 12 yıldır organik ürünler satarak ekonomik yaşamını sürdürüyor. Tarsus, organik tüketimi yaygın hale getirmek istediklerini söylüyor.

Türkiye’de tarım sektörü her geçen gün daha da kötüye giderken, kullanılan kimyasal ilaçlar yüzünden gelecekte tohum veya kimyasal ilaç değmemiş bir alan bulmak neredeyse imkansız hale gelecek. Ekolojistlerin kampanyalarının yanı sıra halkın organik ürün talebi de her geçen gün artıyor.

Artan hastalıklar, GDO’lu ürünlerin artışına dair alınan duyumlar insanları eskiye dönmeye, doğal olanı arayıp yeniden bulmaya yöneltiyor. Organik gıda ürünlerinin tüketimi kanser riskini de azaltıyor.

Üstelik bu görüş, güncel bir bilimsel çalışmaya dayanıyor. Araştırmacılara göre, normal gıda ürünlerindeki zararlı madde bulaşıcı, organik ürünlere göre çok daha fazla. Organik gıdaları tercih edenler bu zararlı maddeleri vücutlarına çok daha az oranlarda aldıklarından kanser riski de düşüyor.

Çalışmada yer almayan ancak araştırmayı yorumlayan Harvard T. H. Chan Halk Sağlığı Fakültesi Beslenme Bölümü’nden Dr. Jorge E. Chavarro, elde edilen bulguların son derecede önemli olduğunu belirtti. Chavarro, tarım sektöründe çalışmayan birçok kişinin pestisit (zararlı bir tarım ilacı) kalıntılarına gıda yoluyla maruz kaldığı görüşünde.

’12 YILDIR ORGANİK PAZARDA’

12 yıldır organik ürünler satarak ekonomik yaşamını sürdüren Semra Tarsus, ürünlerinin çoğunu Karaisalı ilçesi köylerinden temin ettiklerini belirtti.

Köylerde organik üreticiliğin oldukça yaygın olduğunu kaydeden Tarsus, organik tüketimi de yaygın hale getirmek istediklerini söyledi.

Birçok farklı organik ürünün satışını yaptığını ama 12 yıldır organik yumurta, tuz ve şalgam sattığını söyleyen Tarsus, "Tuzumuz kaynak tuzu. Yıllardır ürünlerini aldığımız köydeki kardeşlerimiz de aynı. Kızım 8 yıldır denetlemeci olarak çalışıyor ve bu ürünler de zaten onların onayı ile organik sertifikası alıyor. Bizler bir ekip gibi çalışıyoruz yıllardır. Üretici arkadaşlarımız ile beraber kızım denetliyor ben ve eşim de pazarlamasını yapıyoruz. Buradaki en önemli amacımız ise organik ürünlerin tüketimini arttırmak ve rutin hale getirmek" şeklinde konuştu.