Çin'in bir şehrinde çamur kayması: 21 ölü, 6 kayıp

Çin’de olağandışı yüksek yağış ve tayfunların ardından Xi’an şehrinde meydana gelen felaket, ardından 21 ölü ve altı kayıp bıraktı, 900 ev ise elektriksiz kaldı.

Çinli yetkililer, bugün yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Xi'an şehrinde bir toprak kaymasında 21 kişinin hayatını kaybettiğini, altı kişinin hala kayıp olduğunu söyledi.

Xi'an Acil Durum Yönetim Bürosu sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cuma akşamı meydana gelen çamur kayması ve ani selin bir otoyola zarar verdiğini ve 900 hanenin elektriğini kestiğini söyledi. Köpekleri olan toplam 980 kişiden oluşan kurtarma ekiplerinin kalan kayıp insanları aradığını söyledi.

Devlete ait yayın kuruluşu China Central Television (CCTV), yağmurun hala 17 bin 859 kişinin tahliye edildiği Liaoning'deki Ansha da dahil olmak üzere alçak şehirlerde sel riski oluşturduğunu söyledi. Yayın kuruluşu, Liaoning'de gece yağış miktarının saatte 52 mm (2 inç) ile zirveye ulaştığını ve dört rezervuarın taşkın limitlerini aştığını aktardı.

Çin'in acil durum yönetimi bakanlığı, eyalet sel kontrolü ve kuraklık yardım merkeziyle birlikte Liaoning, Shaanxi, Tianjin ve Chongqing gibi kötü etkilenen illerde sel önleme ve acil durum müdahale önlemlerini görüşmek üzere Pazar günü özel bir toplantı düzenledi.

Çin'in bazı bölgeleri her yaz şiddetli yağmurlara ve sellere maruz kalıyor, ancak bu yıl bazı bölgelerde alışılmadık derecede şiddetli olurken, diğer bölgeler ekinlere zarar veren kuraklıkla mücadele ediyor. Hükümet daha önce Temmuz ayında sel ve toprak kaymalarında 142 kişinin öldüğünü bildirmişti.