AKP’li kayyumun iftiraları bitmiyor

Van Büyükşehir Belediye Spor’u usulsüz yollarla kişisel mülkü haline getiren AKP'li Servet Yenitürk'ün geçen yıl başkanlığını yaptığı Vanspor’un, HDP vasıtasıyla dağa eleman gönderdiğine dair AKP'li bakanlara ve vekillere yazı yazdığı ortaya çıktı.

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ni 2016 yılında gasp eden Van eski Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Murat Zorluoğlu tarafından 6 Ocak 2018 yılında AKP’li Servet Yenitürk'ü, Vanspor’a kayyum olarak atadı. Kayyum başkan olarak Vanspor’a atanan Yenitürk, kısa bir süre içinde kulübü özel mülkü haline getirdi. Bir yılda kulübü 4.8000,00 TL borçlandırdıktan sonra İcra Mahkemesi’ne veren Yenitürk, kulübe gelen tüm gelirleri kendisine aktardı.

AKP’li Servet Yenitürk, 19 Eylül 2018 yılında AKP’li bakanlara ve AKP’li Van milletvekillerine yazdığı yazıda, "Doğu Anadolu Bölgemizin ve özelde Van ilimizin yıllardır sıkıntı yaşadığı, gençlerimizin kandırılarak, örgüt militanı olarak dağa götürüldüğü, bir kısmının da uyuşturucu bataklığına sağlandığı kaçınılmaz bir gerçek olarak görülmektedir. Bunun nedeni arasında olan etkili olanın bölgedeki belediye seçimlerinin HDP’nin kazanmasıdır. Bununla birlikte bölgenin tek takımı olan belediye sporu araç olarak kullanarak emellerine ulaşmak istemektedir" dedi.

Yenitürk, yazının bir kısmında şunları söylüyor: "Önümüzdeki yerel seçimlerinde belediyemizin yeniden milletimizin gücüyle kazanması için sizlerin yardımına ihtiyaç duyulmaktadır. Yerel seçimlerinde lehimize kullanabileceğimiz aynı zamanda özelde daha çok gencimize ulaşmak için sizlerin katkılarına maddi ve manevi desteklerine ihtiyaç duymaktayız."

KULÜBÜ İCRAYA VERDİ

AKP’li Yenitürk’ün skandalları bunlarla bitmiyor. Kayyum olarak Vanspor’a atanan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kulübü kendisine 4.8000,00 TL borçlandırdıktan sonra İcra Mahkemesi’ne verdi. Bu yüzden şu an kulübe TFF’den gelen paralar ve yardımlar direk Yenitürk’ün hesabına geçiyor. Yenitürk, önceki dönem Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın kulübe olan üyeliğini de silmişti.

Vanspor’a kayyum döneminde VASKİ ve Türkerler gibi büyük kurum ve holdingler de destek vermişti. Bunun yanı sıra kayyum döneminde Van Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alan birçok şirket de Vanspor’a maddi destek sağlamıştı. Yüksek oranda gelen bu desteklerin nereye harcandığı ise bilinmiyor.