AKP'nin Cengiz Holding'inden doğa katliamı

 Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş., yol ve arazi genişletme çalışmaları sırasında ağaçları kökünden sökerken, köyün yakınlarında dinamit patlatıyor.

 Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Karataş (Şemîka) köyünde AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri için yapılan yol ve arazi genişletme çalışmalarını devam ettiriyor. 

Altın ayrıştırmak amacıyla siyanür havuzu kurulduğu iddia edilen Karataş’ta çalışmalarını sürdüren Cengiz Holding’e ait iş makineleri, yine köylülere ait meşe ve alıç ağaçlarını kepçelerle söktü. Köylülerin olaya tepki gösterirken, şirket çalışanları; kendilerine verilen talimatı yerine getirdiklerini, işlerinin sadece yol açmak olduğunu söyledi. 

Bunun yanı sıra gece saatlerinden itibaren şirketin, köye 150 metre mesafede dinamit patlatarak, alan genişletme çalışmasını sürdürdüğü belirtildi. Bu nedenle tedirgin olan köylüler, yaşanan patlama sonrası evlerinde çatlaklar oluştuğunu dile getirdi. Köylüler, dağılan kaya parçalarının evlerinin önüne düşmesi nedeniyle büyük tehlike atlattıklarını da vurguladı. Köylerini terk etmeleri için bilinçli olarak kontrolsüz bir şekilde dinamit patlatıldığını belirten köylüler,  yaşadıkları yerleri terk etmeyeceklerini ifade etti.