Amedspor Eşbaşkanı: Amedspor’a saldırı Kürt halkına saldırıdır

Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, galip oldukları sezonun ilk maçına yasaklar ile başladıklarını belirterek, takıma yönelik saldırıya ilişkin, “Amedspor’a saldırı, Kürt halkına saldırıdır” diyerek tepki gösterdi.

Geçtiğimiz sezon tüm deplasmanlarda yasaklarla karşılaşan Amedspor, Spor Toto 2. Lig sezonunun ilk maçına da yasaklar ile başladı. Sezonun ilk maçında Mersin İdman Yurdu deplasmanında seyirci yasağı ile sahaya inen Amedspor’a geçtiğimiz sezon sık sık karşılaştığı ırkçı saldırılar da kaldığı yerden devam eti. Sponsoru dahi olmayan Amedspor, reklamsız formalarla yeşil sahalara inmesi dikkat çekti. Yasak, saldırı ve maddi zorluklara rağmen 90 dakika boyunca başarılı oyun sergileyen Amedspor, Mersin İdman Yurdu’na karşı 7-0 gibi ezici bir galibiyet ile evine döndü. Yeşil-kırmızılı ekip bu galibiyetle averaj farkıyla liderlik koltuğuna da oturdu. 

Sezonun ilk maçında yasak, saldırı ve galibiyeti değerlendiren Amedspor Eşbaşkanı Nurullah Edemen, geride bıraktıkları sezon baskı ve zorluklardan dolayı istedikleri sonucu elde edemediklerini ifade ederek, saha içinde ve saha dışında yaşadıkları olumsuzluklara rağmen yarı finale kadar ilerlediklerini söyledi. Geride bıraktıkları sezonlardan deneyimler ile yeni sezona başladıklarını aktaran Edemen, sezona hızlı başladıklarını belirtti. Sezonun ilk maçında elde ettikleri galibiyet ile olumlu deneyimler kazandıklarını dile getiren Edemen, aksine Mersin İdman Yurdu karşısında elde ettikleri 7-0’lık galibiyetle daha güçlü devam edeceklerini kaydetti.

‘İLK MAÇA YASAKLARLA BAŞLADIK’

Sezonun ilk maçında sahaya seyirci yasağı ile çıkmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Edemen, “İlk maçta bazı kararların önümüze çıkması düşündürüyor. Karardan sonra Mersin Valisi her ne kadar telefonlarımıza çıkmasa da, vali yardımcıları üzerinden tartışmalar yürüttük ve kararın doğru olmadığını aktardık. Amedspor taraftarı her halükarda maçı izleyecektir. Bazı taraftarların yapacağı bir hareket, önü alınmaz sorunlara yol açacaktır. İlk maçta da taraftarların stadın içine girdiğini gördük. Kimse bu hakkı onların elinden alamaz. Zulüm etmekle olmaz” dedi.

‘AMEDSPOR’A SALDIRI KÜRT HALKINA SALDIRIDIR’

Sezonun ilk karşılaşmasında takımın yıldız oyuncusu Deniz Naki’nin taraftarlar tarafından saldırıya uğramasının Amedspor’un hedef haline getirilmesinin sonucu olduğuna işaret eden Edemen, şunları söyledi: “Ne bizim Mersin İdman Yurdu ile ne onların Amedspor ile bir sorunu yok. İdareciler yanlış karar alırsa, yanlış sonuçlar doğar. Milliyetçi duygular ile saldırılar gerçekleşir. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın saldırıya duyarlı davranması gerekiyor. Deniz Naki’ye yapılan saldırı, Amedspor camiasına yapılmıştır; Amedspor’a saldırı, Kürtlere yapılan bir saldırıdır. Bu ülke hepimize yeter, idareciler buna göre hareket etmelidir. Bu olaydan büyük dersler çıkarılmalıdır.”

‘KAMU DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Deniz Naki’ye yapılan saldırıya dair suç duyurusunda bulunmadıklarının bilgisini veren Edemen, “Kamu davasının açılıp, açılmadığı konusunda olayın takipçisi olacağız. Milyonların gözü önünde linç girişimi söz konusu. Sahaya atlayan taraftarın sahaya atlamasının yanı sıra, diğer taraftarların sağduyulu davranması olay büyümemiştir. Mersin Valisi’nin ‘hassas davranıyorum’ sözü, daha farklı sonuçlar doğurur. Dün bunu yaşadık. Güvenlik güçleri daha doğru yönlendirilmelidir. Saldırıda bulunan taraftarın arkasında bir polis veya güvenlik görevlisi yok. Bu manidardır” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘AMEDSPOR SİYASET YAPMIYOR’

Mersin Valisi’nin Amedspor’a yaklaşımını eleştiren Edemen, “Amedspor siyaset yapmıyor, diğer bütün takımlar siyaset yapıyor. En başta Mersin Valisi siyaset yaparak bize yaklaştı. Bu yaklaşımı ret ediyorum ve kınıyorum” diye konuştu.