Avrupa’daki sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

Avrupa’daki sıcak hava dalgası etkili olmaya devam ediyor. Hollanda, Portekiz, Avusturya’da rekor düzeyde ısılar kaydedildi.

Portekiz’de bugün 46 derece ile yılın en sıcak günü yaşandı. Hollanda’da asfalt erirken, Avusturya’da ise köpek polisleri ayakkabılarla gezmek zorunda kaldı.

PORTEKİZ

Portekiz’de hava sıcaklığı bugün 46 dereceye ulaştı. Dünyanın en sıcak yeri olan ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Death Valley’de 48 derecelik bir ısı bekleniyor. Portekiz’in birçok kentinde oyun parkları halka kapatılırken, aktivitelerin en düşüğe indirilmesi gerektiği de belirtiliyor. Dün Portekiz’in 16 metorolojik istasyonu Alcacer do Sal kentinde 45.9 derecelik ısı belirlendi.

İSPANYA

İspanya’nın turistik kenti Cordoue’de ise bugün 45 derece olarak belirlendi. Ülkedeki aşırı sıcaklardan dolayı 3 kişi hafta boyunca yaşamını yitirdi. Barselona’da evsiz bir kişi, bir inşaat işçisi ve 78 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi.

AVUSTURYA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise plaj voleybolu oynayanların güvenliğini sağlayan polis köpekleri, özel çoraplar giyerek görevlerini yapmak zorunda kaldı. Viyana’da termometreler 34 dereceyi gösterirken, güneşli yerlerde ısı 50’ye kadar çıkıyor.

HOLLANDA

Hollanda’da ise bazı otoyollar asfaltın erimesinden dolayı kapatıldı. Zwole belediyesi ise yol üzerinden sarkan kavak ağaçlarının dallarını kesti.

FRANSA

Fransa’da ise aşırı sıcaklardan dolayı 4 nükleer santral kapatıldı. Bu tedbirin nehirlerin ısısının daha da yükselmesini engellemek için alındığı kaydedildi. Aşırı sıcaklara rağmen, Fransız tatilciler sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düştü.