Avrupa’ya aşırı sıcaklar geri dönüyor

Aşırı sıcak hava dalgası hafta başından itibaren yeniden Avrupa’ya geri dönüyor.

İspanya’dan yükselen sıcak hava dalgası Avrupa’nın önemli bir bölümünü etkileyecek.

Fransa Meteoroloji Kurumu, hava sıcaklıklılarının 40 derecenin üzerine çıkabileceği uyarısında bulundu. Loire bölgesinin güneyinde sıcaklıkların 42 dereceye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji kurumu, Cuma gününden itibaren ülkenin batısından itibaren belirgin bir sıcaklık düşüşü olacağı öngörüsünde bulundu.

Meteoroloji kurumu, “İskandinavya’ya kadar belirgin sıcaklıklar bekleniyor” dedi. Fransa’nın güney batısın ile merkez doğusunda Pazartesi’nden itibaren turuncu alarm verildi.

Son bir aydaki ikinci aşırı sıcak hava dalgası Salı gününden itibaren İsviçre’yi vuracak ve dört gün sürecek. İsviçre’de hava sıcaklıklarının 37 dereceye kadar çıktıktan sonra düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları 3 bin metre yükseklikteki dağlık alanlarda bile 10 ila 12 derece olacak. Bazı bölgelerde, özellikle göl kıyılarında geceleri tropikal bir hava yaşanacak.

Aşırı sıcak hava dalgası özellikle köylüleri endişelendiriyor. Haziran ayındaki kuraklık ürünler üzerinde ağır izler bırakırken, yağışlar azaldı. Fransa’da 73 ilde su için kısıtlayıcı tedbirler alındı.

Belçika’da hava sıcaklıklarının 38 dereceye çıkarak mutlak bir rekor kırabileceği tahmini yapıldı.

ABD’DE AŞIRI SICAKLARDA 6 ÖLÜ

ABD’de aşırı sıcaklar 150 milyon kişiyi etkiledi ve en az 6 kişinin ölümüne neden oldu. New York ve Washington’da hava sıcaklıkları 38 dereceye kadar çıktı.