Avustralya’da sel felaketi: Timsahlar şehre indi

Avustralya'nın kuzeydoğusu aşırı yağışlar nedeniyle, yüzyılda bir görülen sellerle boğuşuyor. Sel nedeniyle sular altında kalan sokaklarda timsahlar görüldü.

Queensland eyaleti aşırı yağışların etkisi altında kalırken , sel felaketi ardından ücra bazı bölgelere ordu birlikleri yardıma gönderildi. Suların yükselmesinin ardından çok sayıda kişinin evlerinin çatısına çıkarak yardım beklediği bildiriliyor.

Ülkenin tropikal iklime sahip kuzeyi, bu dönemde muson yağmurlarına alışık ancak son günlerdeki yağışlar normalin çok üstüne çıktı. Özellikle kıyı kenti Townsville bu durumdan etkilendi. Townsville Bulletin, sular altında kalan sokaklarda timsahların görüldüğünü yazdı.

Queensland eyaleti başbakanı Annastacia Palaszczuk, “Bu tür yağışlar her 20 yılda bir yaşanan bir olay değil, her 100 yılda bir yaşanıyor” dedi.

Avustralya Meteoroloji Bürosu, Pazar günü yaptığı açıklamada gelecek günler için yeni yağışlar, tornado ve şiddetli rüzgarlar konusunda uyarmıştı.

Büro, yağışların sürmesi halinde 20 bin dolayında evin sular altında kalma riski olduğunu belirtti. Okullar ve mahkeme binaları da Pazartesi günü kapalı kaldı.

Bölge, her yıl ortalama 2 bin milimetre yağış alıyor ama bazı kentlerde bu sınırın bir kaç gün içinde aşılabileceği belirtildi.