Avustralya’daki yangınlarda 2 bini aşkın koala öldü

Avustralya’nın Güney yeni Galler eyaletini vuran orman yangınları, koalaların çok sayıda yaşam alanını yok etti ve Ekim ayından beri 2 bini aşkın koalayı öldürdü.

Uzmanlar Avustralya Parlamentosu’nda devam eden orman yangınlarının yol açtığı korkun sonuçlara ilişkin bilgi verdi.

Yangınlara ilişkin parlamenter bir soruşturma çerçevesinde açıklamada bulunan bir çevreci, yangınlarda ölen koalalara dikkat çekerek, “belki de cesetlerini hiçbir zaman bulamayacağız” dedi.

Özellikle son yıllarda toprağın ekim için işlenmesi ve kentsel kalkınma nedeniyle koalaların çok sayıda yaşam alanının yok olduğunu belirten uzamanlar, ancak son aylarda koalaların yıkıcı yangınların kurbanı olduğunu kaydetti.

Uzmanlara göre Ekim ayından bu yana 2 bini aşkın koala yangınlarda öldü.

Mevcut durumda Yeni Güney Galler ve Queensland’da 140 noktada orman yangınları devam ediyor.

KIYAMET GİBİ

Port Macquarie koala hastanesi müdürü Cheyne Flanagan, Yeni Güney Galler’in kuzey kıyısında yangınlar nedeniyle koala yaşam alanlarının üçte birinin yok olduğunu belirtti. Flanagan, yaşanan durum için “gerçekten kıyamet” derken, yangınların etkisinin korkunç olduğunu belirtti.

2,7 MİLYON HEKTAR KÜL OLDU

İtfaiyeciler de çok zorlu koşullar altında çalışmalarını sürdürmeye hazırlanıyor. Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Buna şiddetli rüzgarlar ve düşük orandaki nemli havanın eşlik edeceği tahmin ediliyor. Yetkililer yangınların Avustralya’nın doğusunda Ekim ayından beri 2,7 milyon hektar alanı yok ettiğini belirtiyor.