Bayık, Dortmund’da Kürtlere seslendi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Dortmund kentinde PKK'nin kuruluşunun kutlandığı etkinliğe mesaj gönderdi. Bayık, "Avrupa’da halkımız, ABD’nin yeni komplosuna karşı öncülük etmelidir” çağrısında bulundu. 

PKK'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü, Almanya’nın Dortmund kentinde yapılan bir etkinlikle kutlandı. Bine yakın kişinin katıldığı etkinliğin gerçekleştirildiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Zeki Şengali (İsmail Özden), Atakan Mahir (İbrahim Çoban), Zeynep Kınacı, Delal Amed'in fotoğrafları ve PKK bayrakları asıldı. Sık sık sloganların atıldığı salonda gençler sanatçıların söylediği stranlar eşliğinde geç saatlere kadar halay çekerek, PKK’nin kuruluşunu kutladı. Gecede yapılan konuşmalarda, Öcalan’ın üzerindeki tecrit kınanırken, ABD’nin PKK öncü kadrolarına yönelik kararı da protesto edildi. 

BAYIK: PKK YENİ BİR TARİH YARATTI

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık da sinevizyon aracılığıyla etkinliğe bir mesaj gönderdi. Bayık, "PKK’nin kuruluşu bizim ve halkımız için bir bayramdır. Bu vesileyle bu bayramı Önder Apo'ya, Kürdistan’ın 4 parçasında ve yurt dışındaki halkımıza, dostlarımıza, PKK militanlarına ve çalışanlarına kutluyorum. Bugünleri şehitlerimize ve kahramanlarımıza borçluyuz” dedi.  

“PKK köklü ve derin bir tarihe sahip” diyen Bayık, "PKK ve Önder Apo’dan önce Kürtler köleydi. İşte bizim hareketimiz bu kaderi tersyüz ederek, yeni bir tarih yarattı. Onun için sömürgeci güçler Önder Apo’ya ve Hareketimize karşı komplolar peşindeler. Biz de bunlara karşı Önder Apo’yu özgürleştirme ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

'AVRUPA’DAKİ HALKIMIZ YİNE ÖNCÜLÜK ETMELİ'

Bayık, ABD'nin komplocu kararına karşı Kürtlere ayağa kalma çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

"Önder Apo’nun yarattığı Kürdün direnişçiliği, mücadeleciliğini bu yılda komplocu ve işbirlikçilerine karşı gösterelim. Nasıl 1999 yılında yapılan uluslararası komploya karşı Avrupa’da halkımız öncülük edip, herkesten önce ayaklanarak, bedel ödeyip, bütün Kürt halkına ruh verdiyse, bugün de görevleri ABD’nin yeni komplosuna karşı öncülük etmek. Bütün Kürdistan’ın parçalarında ve yurtdışında, özelde Avrupa’da halkımız bütün imkanlarıyla 7’den 70’e kadar, mücadeleyle bu komploya karşı durdu. Eğer komplo sonuç almadıysa bu mücadelenin sonucunun yarattıklarıdır. Onun için bugün de halkımız topyekûn imkanlarıyla bu komploya karşı durmalıdır. Çünkü biz mücadeleyle bütün komplo ve saldırılara karşı çıkıyor, sonuç alıp, kazanıyoruz. Bütün değişim ve gelişmelerimizin temelinde bu mücadele var. Bundan dolayı büyük bir emek ve bedel verildi. Şehitler verildi. Bu komplo bundan dolayı geriledi. Onun için bugün her yerde halkımız şu sloganı atıyor; 'PKK halktır, halk buradadır.' Halkımız 40 yıldır PKK’ye sahip çıkıyor. Çünkü PKK, Kürt halkı için bir tarih yarattı, değerler ortaya çıkardı. Kürdistan’da mücadele vermeyen, bedel ödemeyen ev, köy ve şehir kalmadı. Herkes bu mücadelenin bir parçası ve sahibi oldu. Bundan dolayı Önder Apo ve PKK'ye karşı yapılan saldırılar Kürt halkına saldırıdır. Kürtlük ve Kürdistan adına ne varsa yok etmek istiyorlar. Halkımız bunu kabul etmez. Zaten her koşulda buna karşı itirazını gösteriyor. Bundan sonra da gösterecektir.” 

'KUTLAMALAR GÖRKEMLİ OLMALI'

PKK’nin uluslararası güçlerin oyunlarını bozduğunu belirten Bayık, “Onun için komployu sürdürmek istiyorlar. Halkımız bu yıl kutlamaların ana merkezine komploya karşı mücadeleyi almalıdır. Bu yıl Önder Apo’nun, Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Kutlamalar bunun üzerinden gelişmeli. Öyle görkemli olmalı ki bu yıl kutlamalar, komploculara bir cevap olmalı" diye kaydetti.

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, 40 yıldır öz güçlerine dayanarak mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, şunları da belirtti: "Nasıl biz  40 yıl boyunca öz gücümüzle kendimize ve halkımıza güvenerek, mücadelemizi geliştirdiysek, bütün saldırıları boşa çıkardıysak, bundan sonra da bütün saldırıları ve komploları boşa çıkaralım. Amacımıza böyle ulaşalım. Bundan dolayı bu yıl mücadelemizi yükseltelim. Kürt halkının önderliğine, PKK ve özgürlüğüne ne kadar aşık olduğunu bütün dost ve düşmana gösterelim. Herkes bunu görecektir. Onun için halkımız, tecridin kırılması, faşizmin yenilmesi ve Kürdistan’ın özgürlüğü sloganıyla mücadelesini yükseltmelidir. Halkımız fedakar evlatlarıyla sömürgeci faşist devlete, kapitalist moderniteye ve işbirlikçi Kürtlere karşı mücadelesini bir üst aşamaya taşırmalıdır."

GÜZEL: ZAFERİMİZİ ENGELEYEMEYECEKLER

Kutlamada bir konuşma yapan Kürt Siyasetçi İdris Güzel de PKK’nin yenilmezliğine vurgu yaptı. Güzel, "PKK 40 yıldır direniyor, verdiği mücadeleyle bunu kanıtlamıştır. Bugün de zindanda, dağda ve ovalarda özgürlük mücadelesini veriyor. Bunun için ABD öncü kadrolarına karşı böyle bir politika peşinde. Ama onlar şunu anlamalılar; hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz kazanacağız. Kimse bunun önünde engel olamaz” dedi. 

Almanya Marksist Leninist Komünist Partisi (MLPD) temsilcileri de geceye katılarak, dayanışma mesajı verdi. 

Etkinlikte Seyidxan, Xemgîn Bîrhat, Welat, Medeni, Axîn de sahne alarak stranlar söyledi.