Bir Amerikalı tek başına Antarktika'yı geçti

Amerikalı Colin O'Brady, buzullarla kaplı Antarktika’yı tek başına ve herhangi bir destek olmadan geçti.

33 yaşında eski bir atlet olan Amerikalı O’Brady, Instagram hesabında yaptığı açıklamada “Hedefime ulaştım: Tek başına ve destek almadan Antarktika’yı bir ucundan diğer ucuna geçen tarihteki ilk kişi olmak” dedi.

O’Bradey, yaklaşık 1600 kilometrelik yolu tek başına 54 günde kat etti. Bu başarısına bir yenisini eklemek için, son 125 kilometrelik yolu aralıksız bir şekilde, 32 saat uyumadan yürüyerek hedefine ulaştı.

Çarşamba günü hedefine ulaşan Colin O’Bradey, bu macerası sırasında Antarktika’yı kuzeyden güneye kat etti. Bir GPS ile takip edilen O’Bradey, yolculuğunun detaylarını her gün kendi internet sitesinde paylaştı.

New York Times gazetesi bu başarıyı “kutup tarihinin en çarpıcı başarılarından biri” olarak değerlendirdi.

O B’radey, 3 Kasım günü 49 yaşındaki İngiliz asker Louis Rudd, ile birlikte yola çıktı. Her biri yolu birincilikle bitirmek için, ayrı yolları tuttular.

İngiliz asker, bir ara öne geçse de, bitiş noktasına ilk ulaşan Amerikalı oldu. O’Bradey’in varış noktasına ulaştığı sırada, İngiliz Rudd’un bir veya iki günlük yolunun halen kaldığı bildirildi.

1996-1997 yıllarında Norveçli kaşif Borge Ouslan, beyaz kıtayı tek başına geçen ilk kişi olmuştu ancak, Ouslan bir çeşit paraşüt kullanmıştı. Amerikalı bir albayda tek başına ve yardım almadan 2016’da yola çıkmış ancak yolculuğu sırasında ölmüştü. Başkaları da, yolu tamamlamadan döndü.