CİK: Kurbanlarınızı Kuzey Kürdistan’a gönderin

Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan CİK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara, “Kurbanlarımızı Sur, Nusaybin, Cizre ve Şırnak’a yollama” çağrısında bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bir açıklama yapan Kürdistan Civaka İslamıya Kurdistanê Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Kurban Bayramının birlik, dayanışma ve hoşgörü olduğunu belirterek, yardımları AKP tarafından yıkılan ve mağdur edilen Kuzey Kürdistan’a göndereceklerini söyledi. Kurbanın “yüzyıllar belki de binyıllardır var olan bir gelenek” olduğunu hatırlatan Turhallı, devamla şunları söyledi: “dinimizin emri gereğince bizlerde her iman sahibinin bu konuda duyarlı davranması için tebliğde bulunuyoruz. Yani hali vakti yerinde olanlara şunu söylüyoruz. Sizlerin var fakirlerin yok fakirlerle paylaşım içinde olun bu dinimizin emridir tebliğinde bulunuyoruz. Bu emri yerine getirirken zorluklarla karşılaşıyoruz. Kendine dindarım diyenler bizi engelliyorlar. Bizler bu kurbanları vatanımızda evleri barkları yeşil Kemalistler tarafından başlarına yıkılan ve katledilip cezaevlerine atılan mağdurlara ulaştırmak için çabalamaktayız. Kurbanlarımızı Sûr, Nûsaybin, Cizre ve Şırnak’a yollayacağız. Bu hayırlı ve dini vecibeyi yerine getirirken bile Türk devletinin engellemeleri ile karşılaşmaktayız. Bütün bu engellemelere rağmen amacımıza ulaşıyoruz, kurban ve yardımlarımız ehilleri tarafından mağdurlara ulaştırılıyor.”

‘AKP VE DİTİB’E İTİBAR ETMEYİN’

Turhallı, Avrupa’da AKP’ya yakın kurumlarının da benzeri yardımlar topladığını hatırlatarak “Bizim toplumumuz ve özellikle dürüst Müslümanların dikkat etmesi gereken hususlar var. DİTİB ve Milli Görüş benzeri Sözde İslami cemaatlerin topladığı kurbanlar, sadece TC’de insanlarımız başta olmak üzere bu zalim iktidara karşı olanları kurban etmekten ve boğazlamaktan başka bir iş görmemektedir. Bu sözde cemaatlere verilen her kurban, İslam’ın içini boşaltmak, dürüst ve samimi Müslümanları katletmek, birbirine düşürmek, hapishanelere tıkamak, mallarına zorla el koymanın dışında hiç bir işe yarmamaktadır. Her Müslüman ve özellikle Kürt Müslümanlar bu cemaatlere Kurbanlarını vermemelidirler. Bu devletin din maskeli cemaatlerine verilen her kurban, İslam’ı ortadan kaldırma, insanı kurban etmenin dışında hiç bir işe yaramayacaktır. Allah muhafaza buyursun buda İslam adına felaket demektir” şeklinde konuştu.

‘CAMİLERİMİZ KURBAN YARDIMLARI İÇİN ÇALIŞMALI’

Kendilerine bağlı olan camilere de çağrıda bulunan Hafız Ahmet Turhalı, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Her dürüst Müslüman bu şuurla kurbanını vermeli ve bu cemaatlerden uzak durmalıdır. Civaka İslamıya Kurdistanê olarak bu yıl daha güçlü bir kampanya yürütmekteyiz. Herkesi bu kampanyaya ve dini vecibeye katılmaya çağırıyoruz. Camilerimiz ve temsilcilerimiz gece gündüz çalışmalı ve halkımızın acılarına bir nebzede olsa derman olabilme mücadelesi vermelidirler. Herkes bu çalışmaya gönüllü olarak katılmalı, herkese ulaşarak bu kampanyayı sonlandırmalıyız. Allah rızasını kazanmak demek mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmak demektir. İnsanların kurban edilmediği refahın ve huzurun olduğu bir bayram dileği ile her kesin bayramını şimdiden kutluyorum.”