Edremit’te kavak ağacı katliamı başladı

AKP’li Edremit Belediyesi, polen ve pamukçuklarla alerjik rahatsızlıkları tetiklediği gerekçe ile kavak ağacı katliamına başladı. AKP’li gaspçı başkan İsmail Say, şu ana kadar binlerce ağacı kesti.

2019 yerel seçimlerini farklı biçimde kaybeden ama HDP’li adayın KHK’lı olduğu gerekçesiyle Van’ın Edremit İlçesine Belediye Başkanı yapılan İsmail Say’ın doğaya saldırısı sürüyor. Daha önce İskele caddesindeki kavak ağaçları kayyumlar tarafından kesilirken, şimdi de Van’ın en yeşil ilçesi Edremit’te kavak ağaçları yok ediliyor.

ŞAHİN: DOĞAMIZA KARŞI BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR

KHK ile kapatılan Mezopotamya Ekoloji Derneği (MED) Eski Eşbaşkanı Fatih Şahin, doğa ile savaş yürüten ve doğayı yok eden bir zihniyet ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Edremit’te başlatılan kavak ağacı katliamının tüm kente yayılmasından endişe ettiklerini belirten Şahin, "Birkaç yıla kalmaz ağaçsız çıplak bir Van düşüncesi bile çok kötü... Çözüm üreteceğinize nasıl olurda güzelim ağaçları kesersiniz? Bir badem ağacına asırlık ağaçlar kesilir mi? Ortada bir ağaç katliamı var. Tüm toplumu duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.