Efrin'de sabotaj eylemleri: 4 çete elemanı öldürüldü

YPG/YPJ savaşçıları Efrîn'de işgalci Türk ordusuna bağlı çete gruplarına yönelik 3 sabotaj eylemi düzenledi. Eylemlerde 4 çete elemanı öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında, Efrîn merkez ile Cindirêsê ve Bilbilê ilçeleri kırsalında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik savaşçıların 3 etkili sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu.

YPG, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

7 Aralık günü bir timimiz, Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Dêrbelûtê köyü kırsalında Ehrar el-Şam adlı çete grubuna bağlı askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci öldürülmüştür.

8 Aralık günü, Efrîn kent merkezinin batı yakasında Ehrar el-Şerqiye çete grubuna ait bir araca yönelik bir timimiz sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda ölü ve yaralıların bulunduğu bilinmekle beraber, sayıya ilişkin net bir bilgi elde edilememiştir.

8 Aralık günü, bir timimiz Bilbilê ilçesine bağlı Şêxurzê köyü yolu üzerinde Sultan Murad çete grubuna ait askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci öldürülmüştür.