Ekvador’da ölü ilan edilen bir kadın tabutunda uyandı

Ekvador’da 76 yaşındaki Belal Montoya, hastanede ölü ilan edildikten sonra tabutunda uyandı.

Ekvador'da 11 Haziran Pazar günü sıradışı bir olay yaşandı. 76 yaşındaki Bella Montoya'nın hastane tarafından öldüğü ilan edilmişti.

Montoya, ailesi tarafından gözetim altında tutuluyordu. Beş saat sonra, Montoya’nın nefes aldığını fark eden yakınları, tabutun etrafında gerçek bir şok yaşadılar. Yerel medya bu olayı bir "yeniden diriliş" olarak tanımladı.

Yerel medyada yayınlanan bir videoya göre oğlu Gilbert Balberan, "sol eliyle (tabutun yanlarına) vuruyordu ve eli titriyordu" dedi.

Balberan, "Annem oksijene bağlı. Kalbi stabil durumda. Doktor elini çimdikledi ve o da tepki verdi" diye ekledi.

Montoya'nın cuma günü ülkenin güneybatısındaki sahil kasabası Babahoyo'daki bir devlet hastanesinde öldüğü açıklanmıştı.

Sağlık Bakanlığı'na göre, Montoya felç şüphesiyle hastaneye kaldırıldı ve "canlandırma manevralarına yanıt vermeden kalbi durdu ve ardından görevli doktor onun ölümünü doğruladı".

Bakanlık yaptığı basın açıklamasında, teknik bir komitenin "bu vakayı derinlemesine analiz etmek" ve hatalı ölüm bildiriminden "kimin sorumlu olduğunu belirlemek için tıbbi bir denetim" hazırlamakla görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Balberan, "Olanlardan sonra yavaş yavaş kendime geliyorum. Şu anda tek isteğim annemin sağlığının düzelmesi. Onun hayatta ve yanımda olmasını istiyorum” dedi.