Fırat'ın çocukları festivalde bir araya geldi

Fırat bölgesindeki farklı halklardan çocuklar Fırat Bölgesi 3'üncü Çocuk Festivali'nde bir araya geldi.

Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi ve Kevana Zêrîn tarafından "Çocuklar sanat ve özgür yaşamın zenginliğidir" şiarıyla düzenlenen Fırat Bölgesi 3'üncü Çocuk Festivali renkli görüntülerle son buldu.

Kobanê'deki Baqî Xido Kültür-Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivale Kobanê, Minbic, Rakka, Tabka, Girê Spî, Sirrîn ve Eyn Îsa'dan 47 farklı çocuk grubu katıldı. Müzik, folklor, tiyatro, dans ve spor gibi farklı etkinliklerin sergilendiği festival 3 gün sürdü.

Festivale ilişkin ANF'ye konuşan festivalin tertip komitesi ve aynı zamanda Kevana Zêrîn üyesi Sêvlîn Yûsif, bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Sêvlîn Yûsif, Fırat bölgesinden 47 farklı grup ve 300'ü aşkın çocuğun katıldığı festivalde birçok sanat dalında bireysel ve kolektif performansların sergilendiğini kaydetti.

Sêvlîn Yûsif, amaçlarının bölgenin farklı haklarının çocuklarını bir araya getirmek ve demokratik ulus fikrinin erken yaşta çocuklara kavratmak olduğunu ifade etti.

Festivale ulusal kıyafetleri ve oyunlarıyla katılan Fırat bölgesindeki Kürt, Arap, Çerkes ve Türkmen halklarından çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Cizre Bölgesi Kültür ve Sanat Hareketi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Çocuk Sanat Festivali de 1 Eylül günü Rimêlan'da başlamış ve 3 gün sürmüştü.