Fransa’da 2 bine yakın çocuk sokakta uyumak zorunda kalıyor

Dayanışma Aktörleri Federasyonu (FAS) ve UNICEF Fransa tarafından yayınlanan bir barometreye göre, Fransa’da 2 bine yakın çocuk acil veya uygun barınma merkezlerindeki yer eksikliği nedeniyle sokakta uyumak zorunda kalıyor.

FAS ve UNICEF Fransa tarafından hazırlanan barometre, sokakta yatmak zorunda kalan çocukların sayısında bir yılda “alarm verici” artış yaşandığına dikkat çekti.

21 Ağustos'u 22 Ağustos'a bağlayan gecede evsizler için acil telefon numarası olan 115'i arayan 3 bin 735 aile bireyine, yer sıkıntısı nedeniyle yer sağlanamadı.

Barometreye göre bunların bin 990'ı çocuktu ve bunlardan 480'i üç yaşın altındaydı.

Unicef ​​Fransa ve FAS'a göre, bu bin 990 çocuğun yaklaşık yüzde 80'i, taleplerinden bir gün önce zaten sokakta uyumuştu.

Herhangi bir konaklama çözümü olmayan çocukların sayısının bir yılda yüzde 20’nin üzerinde arttığı kaydedildi.

İki örgüt, rakamların büyük ölçüde hafife alınması nedeniyle durumun daha da "endişe verici" olduğuna dikkat çekti.

Zira bu barometrenin 115'i aramayı bırakanları, gecekondu mahallelerinde yaşayan çocukları veya refakatsiz küçükleri hesaba katmadığına vurgu yapıldı.

FAS Direktörü Nathalie Latour, "Ekonomik bağlam ve jeopolitik sorunlar nedeniyle “konaklama ihtiyaçlarında önemli bir artış” ve “yürütmenin konaklama yerlerinin sayısını azaltma arzusu “şeklinde ikili bir harekete tanık olduklarını belirtti.

AFP’nin haberine göre Latour, "Bu, son derece yüksek gerilimli bir durum yaratıyor ve bu nedenle çocuklar da dahil olmak üzere birçok insan sokakta veya derme çatma barınaklarda kalıyor” dedi.