Fransa sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya

Fransa, yerel olarak 40 dereceye kadar çıkan sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Meteoroloji servisi Météo France'ın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin bazı bölgelerinde hafta sonu fırtınalar olabilir.

En yüksek sıcaklıkların gece bile 20 derecenin üzerine çıkacağı Perşembe ile Cumartesi arasında olması bekleniyor. 

Cumartesi günü Paris'te sıcaklığın 38 derece olması bekleniyor. Yetkililer halkı kendilerini korumaya ve çok içmeye çağırdı. Paris'teki tren istasyonlarında yanlarına yeterince su almaları ve diğer yolculara bakmaları için anonslar yapıldı.

YANGINLAR BAŞLADI

Fransa'nın güneyinde kuraklığın sürmesi nedeniyle orman yangınları yeniden başladı. Lozère ilinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, 120 itfaiyeci Mas-Saint-Chély bölgesinde bir gün önce çıkan yangına müdahaleye devam etti ve bir köy yolu trafiğe kapatıldı. Alevler nedeniyle 70 hektar orman kül oldu.

İtfaiye ekipleri bu sırada yangını kontrol altına alsa da yeniden çıkma riski yüksekti. 

YÜKSEK ENFLASYONA KARŞI GREV

İronik bir şekilde, sıcak hava dalgası sırasında Paris'in birçok sakini bir çöp toplayıcı greviyle karşı karşıya. On bölgede, çöp kutuları Pazartesi gününden beri boş kaldı ve yüzlerce ton atık kaldırımlara yığıldı. Belediye bir çözüm üzerinde çalıştığını söyledi. Çöpçüler, yüksek enflasyon nedeniyle ücretlerinde düzeltme talep ediyor.