Gerilla fedaice direniyor

Xakurké cephe hattındaki gerillalar, gerillanın fedaice direndiğini, Türk devletinin işgal saldırılarından sonuç alamayacağını söyledi.

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanların'a bağlı Xakurkê bölgesine yönelik saldırıları artarken cephe hattındaki gerillalar Brusk Deniz ve Azime Botan, direnişin kazanacağını vurguladı.

HPG gerillaları Brusk Deniz ve Azime Botan, Türk ordusunun 14 Aralık'ta başlattığı işgal girişimiyle ilgili ANF'ye konuştu. HPG gerillası Brusk Deniz, alanda yoğun keşif hareketliliğinin yanı sıra yoğun uçak, obüs, havan saldırılarının olduğunu belirtti. Brusk Deniz, şunları söyledi: "Türk ordusu, askerlerini alanda tutabilmek adına yoğun teknik kullanıyor. İşgal girişimlerine karşı gerillanın büyük bir direnişi söz konusu. Etkili eylemler ortaya konuldu. Düşman, gerillanın çelikten iradesini karşısında buldu."

GERİLLA FEDAİ TARZDA DİRENİYOR

Türk devletinin son günlerde bölgeye dönük saldırıları artırdığına dikkat çeken YJA-STAR gerillası Azime Botan gerilla direnişine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bugün dahi onlarca obüs, havan vb ağır silahlar ile saldırılar düzenleyerek sonuç alacaklarını düşünüyorlar. Yoğun teknik kullanımına rağmen gerillanın ortaya koyduğu etkili eylemler, Türk ordusunun kimyasını bozdu. Gerilla her koşulda, her şart altında sömürgeciliğe karşı savaşacak güçte ve hazırlıkta olduğunu ortaya koydu. Bundan sonra da yeni eylemlerle cevap vermeye devam edeceğiz."