Gürpınar’da ağaç kıyımı başladı

Gürpınar Kayyumu Osman Doğramacı, bu defa da ağaçları doğramaya başladı.

Van’ın Gürpınar İlçesine geçen yıl kayyum olarak atanan ve ardından ilk iş olarak DBP’li Belediyeler döneminde açılan kadın kurumlarını Erdoğan’ın kızı Sümeyya Erdoğan’ın Yöneticisi olduğu Vakfa devreden, Kadın Sığınma evini ve Muharrem Taş Sağlık Ocağını kapatan, son olarak Kürtçe tabelaları söken Osman Doğramacı şimdi de ağaç kıyımına başladı.

Van’ın Yeşilliğiyle bilinen ilçelerinden olan Gürpınar (Payizava) halkı sabah uyandığında kent merkezinde tüm ağaçların yerinden söküldüğünü gördü. İlçe merkezi kayyum talimatıyla adeta ağaçsız bir hale getirildi.

HDP Van İlçe Eş Başkanı Handan Karakoyun, yeni beton yapılar yapılacağını ve bu yüzden ağaçların kesildiğini ifade etti. Karakoyun, ‘’Yeni bir proje olduğunu, çarşı merkezde yeni dükkanlar yapacaklarını söylediler. Beton yapılar yapılacak ve bu yüzden ağaçlar kesiliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüzde ağaçlara dokunmayacaklarını söylemişlerdi. Bunu kabul etmeyeceğimizi söyledik ancak yine de ağaçları kökünden sökmeye başladılar. Tüm kamuoyunu doğamızı tahrip eden bu yaklaşım karşısında duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.