HDP'li Kars Belediyesi'nden "yeşil bir kent" için ilk adım

HDP'li Kars Belediyesi, yeşil bir kent inşa etmek için faaliyete başladı.

HDP'li Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca tarafından, “Daha Yeşil Kars İçin Bir Fidan da Sen Dik” kampanyası kapsamında Haydar Aliyev Lisesi’nin karşısındaki alan park ve spor alanı ilan edildi.

Kars’a kazandırılan yeni park alanında bir araya gelen belediye personeller, fidanları toprakla buluşturmak için hazırlıklara başladı.

ALACA: YEŞİL BİR KARS...

Fidan dikimi öncesi gazetecilere açıklama yapan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, şöyle konuştu:

“Yeşil bir Kars için bugün buradayız. Son günlerde özellikle yeşil alanlarımız kentsel dönüşümle tahrip edildi, yok edildi, adeta nefes almamız engellendi. Kars’ta da her taraf beton yığınına döndü, yaşam alanlarımız asfaltlarla betonlarla çevrildi, çocuklarımızın rahatça koşup oynayacağı alanlar yok edildi. Biz bugün yeşil alanların ilk adımını atmak için buradayız, fidanlarımızı dikeceğiz. Birkaç yıl sonra fidanlarımız büyüyecek; gölgesinde çocuklarımız oynayacak, insanlarımız piknik yapacak, keyifli vakitler geçirecek.”

BİLGEN: BETON YIĞININA KARŞI DURACAĞIZ

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise şöyle dedi:

“Önümüzdeki dönemde herkes görecek ki en yoğun çalışan birimlerimizden biri Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz olacaktır. Tahsis edilmiş ve yeşil alan haline getirmeyi hedeflediğimiz yerler, mezarlıklar başta olmak üzere bütün şehri, şehrin iklimine uygun biçimde ağaçlandırmayı hedefliyoruz. Şu anda edindiğimiz fidanlarımızın birim müdürlerimiz, meclis üyelerimiz ve personellerimizle birlikte dikimini gerçekleştiriyoruz. Bugünden itibaren bizim tahsis ettiğimiz yerler burası dahil çocuklarımız kendileri bizzat dikim yapmak isterlerse onlara dikim imkanı oluşturacağız. Şehir merkezinde de daha büyük fidanlar ekonomik durumumuza göre belki yine esnafların, iş insanlarının sunacağı katkılarla, bağışlarla daha büyük yaşta fidanlar, daha güzel görünümü olan fidanların dikimine dair çalışmalar yapacağız. Bu şehrin beton yığını haline gelmesini önlemenin yolu daha çok fidan dikmektir."

Kars’a kazandırılan yeni parka dair bilgi de veren Bilgen, “Bugün burada peyzaj çalışması yaptığımız parkın başı ve sonunda iki bölümünde ağaç dikimi yapacağız. 700 bir bölgede, 700 de diğer bölgede olmak üzere toplam bin 400 fidan dikimi yapacağız. Uzun ve ince bir bölge burası, önünde spor alanları, ortasında adacıklar ve iki ucunda da ağaçlar dikilecek."