HPG’den KDP’nin hareketliliğine ilişkin açıklama

KDP’nin gerilla alanlarındaki hareketliliğine ilişkin açıklama yapan HPG, "KDP güçlerinin gerilla noktalarına doğru ilerlemesi sonucunda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. KDP güçleri alanı ağır silahlarla taramış ve arazide yangın çıkmıştır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  KDP güçlerinin gerilla alanlarındaki hareketliliğine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG,  “KDP’ye bağlı güçler 5 Haziran günü Metîna bölgesine bağlı Girê Çarçel ve Girê Hakkari arasındaki bölgeye saldırı biçiminde gelip yerleşmişti. Tüm uyarı ve çağrılara rağmen bu alanda mevzilenmesini devam ettirerek yeni yollar yapan, güç ve zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştiren KDP güçleri; çok manidar bir şekilde özellikle 24 Temmuz günü sabah saatlerinde Girê Çarçel alanında yeniden harekete geçerek gerilla noktalarına doğru ilerlemeye çalışmıştır. Daha önce de kamuoyuna duyurduğumuz gibi, söz konusu alan gerilla güçlerinin yıllardır mevzilendiği temel bir bölge olup, alana yeni gelen KDP güçleri ile arasında çok kısa bir mesafe bulunmaktadır.

KDP güçlerinin gerilla noktalarına doğru ilerlemesi sonucunda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. KDP güçleri alanı ağır silahlarla taramış ve bunun sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Aynı zamanda Türk devletine ait keşif ve savaş uçaklarının bölge üzerindeki yoğun hareketliliği de devam etmektedir” dedi.