Kürt takımı SV Newroz, EVI Kupası’nın şampiyonu oldu

Almanya’nın Hildesheim kentinde düzenlenen EVI-CUP turnuvasının bu yılki şampiyonu yine SV-Newroz takımı oldu.

VfV 06 spor kulübün organize ettiği dört günlük EVİ-CUP 2018 turnuvası, Hildesheim’daki en büyük spor salonu Sparkassen Arena’da gerçekleşti.

Dört günde 10 bin seyirci turnuvayı izledi. 2017’nin şampiyonu, SV-Newroz bu yılki kupanın da şampiyon oldu.

SV-Newroz, turnuvanın son günü olan Pazar günü, 2 bin 800 seyirci önünde son maçını yaptı. Turnuva boyunca hiçbir maçı kaybetmeyen SV-Newroz, final maçını VfV 06 Hildesheim ile yaptı. Takımlar, 2-2’lik beraberlikle penaltıya gitti. Maçın sonucunu SV-Newroz 5:4’lük bir skorla belirleyerek şampiyonluğunu ilan etti.

Turnuvanın üçüncüsü SV Türk Gücü olurken, dördüncü takım SV Einum oldu. Turnuvanın golcüsü ödülünü de SV Newroz’dan Rezan Bilmez alırken, SV Newroz ayrıca Hildesheim bölgesinin en iyi takımı seçildi. Şampiyonluk kupası Hildesheim Belediye Başkanı İngo Meyer tarafından verildi.

Takımın antrenörü Omar Fahmy, “Bizim için yılın en önemli turnuvasıydı ve heyecanla hedefimize ulaştık” dedi.

SV-Newroz Hildesheim yönetim üyesi ve kurucu başkanı Mustafa Dinç, “Geçen yıl biz yine şampiyon olduk, fakat disiplinimiz tam yerinde değildi. Bu yıl en çok bunun üzerinde çalıştık” diye konuştu. Dinç, “Disiplin her şeyden daha önemlidir, sadece kazanmak önemli değildir. İlk önce biz kendimizi disipline ikna etmeliyiz. Ruh ve beden bir olmalı, gerisi başarıları kendisiyle getirir” şeklinde konuştu.

Ayrıca İsveç’te oynayan başarılı Dal Kurd takımından sonra Avrupa’da potansiyeli en büyük Kürt takımı olduklarını belirten Dinç, özellikle Avrupa’daki Kürt işverenleri sponsorluğa davet etti.