NOAA: Bu yıl en az 4 büyük kasırga bekleniyor

Geçtiğimiz yıl dünyada yüzlerce ölüme yol açan okyanuslardaki kasırga felaketlerinin daha az sayıda da olsa bu yıl da devam edeceği duyuruldu.

Amerikan Ulusal Okyanuslar ve Atmosfer Dairesi (NOAA) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde okyanuslarda en az 4 büyük kasırga bekleniyor. 

Açıklamaya göre, Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan ABD şehirleriyle Orta Amerika’daki Karayipler’de beklenen şiddetli fırtına sayısı 9’a kadar çıkabilir.

Geçtiğimiz yıla oranla kasırgalarda belirli azalma olacağı belirtilen açıklamada, en az 4 şiddetli fırtınanın kasırgaya dönüşme ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

NOAA açıklamasında, 1 Haziran ile 30 Kasım arasında sürecek okyanuslardaki fırtına sezonunun geçen yıla oranla daha yumuşak geçecek olmasının rehavete neden olmaması gerektiği uyarısı da yapıldı.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin doğu kıyıları ile Karayipler’de son yüzyılın rekor düzeyinde şiddetli kasırgalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Kasırgalar yüz milyarlarca dolar zarara neden olmuştu.