Online satışlar karton ve plastik paket tüketimini katlandırıyor

Günümüzde giderek daha fazla internet üzerinden alışveriş yapılırken, bunun milyarlarca fazladan karton ve plastik paket kullanılmasını beraberinde getirdiği görülüyor.

Almanya’da yayınlanan rakamlara göre, 2017 yılında ülkedeki paket postalama işlemlerinin sayısı özellikle online satışlar nedeniyle yüzde 6,1 artış gösterdi. Böylelikle toplam 3,3 milyar paket postalandı.

Alman Federal Paket ve Hızlı Lojistik Birliği (Biek) tarafından yayınlanan verilere göre, online alışverişlerin giderek daha fazla tercih edilmesiyle postalanan paketlerin sayısında artış söz konusu. Biek’e göre bu sayı 2022 yılına gelindiğinde 4,3 milyara ulaşacak.

Gönderi başına 5 euro 78 sent ücret ödenen paket postalamanın Alman ekonomisine katkısı yadsınmazken, online satışlar nedeniyle karton ve plastik kullanımının arttığı belirtiliyor. Bu da, çevreye vereceği zarar nedeniyle endişe verici bulunuyor. Zira insanlar artık sıradan ürünleri dahi internetten satın alarak, fazladan ham madde kullanımı gerektiren paketlerin kullanımını arttırıyor.