Papa Francis: Yoksullara çöp muamelesi yapılıyor

Katolik dünyasının lideri papa Francis, dünyada yoksullara “çöp muamelesi” yapıldığı tepkisinde bulundu.

Arjantinli din adamı Francis, 17 Kasım’da kutlanacak olan 3. Dünya Yoksullar Günü vesilesiyle Vatikan’a bir mesaj sundu.

Papa, çöplüklerde israf edilmiş ve ihtiyaç fazlası meyveleri toplayan, beslenmek veya giyinmek için bir şeyler arayan yoksullara dikkat çekerek, “Kendileri de insani artığın bir parçası haline gelmişler, çöp muamelesi görüyorlar” dedi.

Kendi papalık döneminde en yoksulları korumayı merkezine alan Francis, “Genellikle toplumun parazitleri olarak değerlendirilen yoksullar, yoksulluklarından dolayı da affedilmiyor” diye ekledi.

“Ekonomik kriz, çok sayıda insan grubunun zenginleşmesini engellemedi” diyen Katolik dünyasının lideri, bu anormalliğe dikkat çekti.

Mesajda, şu ifadeler yer aldı: “Her gün, başka yerlerde geçim olanakları aramak için topraklarını terk etmek zorunda kalan ailelerle karşılaşıyoruz; ailelerini kaybeden yetimler ya da sert bir şekilde sömürülmek için şiddetle ailelerinden koparılanlar, şiddetin, uyuşturucunun ve fuhuşun çok sayıda biçiminin mağdurları.”

Ancak umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini söyleyen papa, böyle bir çağda umut vermek ve güveni tazelemenin gerekli olduğunu altını çizdi.