Pezkovîlere katyuşalı saldırı

Türk ordusu, Zagros dağlarında bir pezkovî (dağ keçisi) sürüsünü hedef aldı. Katuşalı saldırıda sadece bir yavru pezkovî kurtulabildi.

Savaşın en yoğun olarak yaşandığı yerlerden olan Zagros dağlarındaki Türk güçleri, doğayı, tüm canlıları hedef alıyor. Çevrelerinde hareket eden bir grup pezkovîye bile katuşalı saldırı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Türk askerlerinin konuşlandığı bölgede hareket eden bir grup pezkovî, dikkatlerini dağıttığı gerekçesiyle hedef alındı. Bölgeyi denetim altında tutan gerillalar, pazkovîlere yaptığı saldırı sonrası sağ kalan tek yavruyu kurtararak, tedavi görmesi için sağlıkçı arkadaşlarının yanına götürdü.

TÜRK ORDUSU İÇİN ÖNEMİ YOK

Yavru pezkovînin tedavisini üstlenen gerilla Berivan, "Bu hayvan onların vahşetinden kurtardıklarımızdan biri. İşte bir tepeye konuşlanmışlar. Bu hayvanlar da onlara engel olmuş. Onlar için zararsız bu kadar masum hayvanları öldürmek bir anlam taşımıyordu. Bir çok hayvan saldırılarında öldü, sadece sağ kalan bu küçük pezkovîydi. Biz elimizden geleni yaptık. Yarasını temizledik“ dedi. Gerilla Berivan, Türk ordusu için bir çocuk, bir yaşlı veya bir hayvanın katledilmesinin hiçbir önemi olmadığına dikkat çekti.

BUNLAR DOĞAYA DA DÜŞMAN

Bir diğer gerilla ise Türk ordusunun, doğaya ve hayvanlara da düşmanlık yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Halkımıza, gerillaya yardım ediyor bahanesiyle zulmediyor. Onlar Kürdistan doğasını da düşman görüyor. Kürdistan coğrafyasında hayvanları dahi öldürmekten keyif duyuyor. Kimi zaman ormanlık arazileri ateşe veriyor. Türk ordusuna göre bütün bu ağaçlar ve hayvanlar bize yardım ediyor."