Reqa'nın lojistiği hiç durmuyor

Reqa'yı özgürleştirmek için devam eden 'Büyük Savaş'ta savaşçıların yemek ve su ihtiyacı büyük bir emekle, bazen ölüme meydana okunarak karşılanıyor.

QSD savaşçıları, Reqa'nın göbeğine sıkıştırdıkları DAİŞ'e karşı finale doğru adım adım adım ilerliyor. Bu başarının önemli nedenlerinden biri de QSD'nin hamlenin tüm gereksinimlerini planlamış olması. Çöl sıcağına karşı buz bile üretip savaşçılara yetiştiriyor.

Hamlenin sekteye uğramaması için gereken tüm hazırlıklar ve pratik çözümler düşünülmüş. Ön cephe savaşçısından sağlık noktasına, lojistik ve cephaneye kadar kurulan pratik noktalardaki herkes, büyük bir emek ve sorumlulukla çalışıyor.

LOJİSTİK NOKTASI

En az cephane kadar önemli olan lojistik noktası, cephenin tüm gereksinimlerinin karşılanması için büyük çaba gösteriyor. Su ihtiyacından, yemek ve diğer ihtiyaçlara kadar tüm gereksinimler karşılanıyor.  

BUZ KALIPLARI ÜRETİLİYOR

Ön cephede gece gündüz durmadan ilerleyen savaşçıları en çok zorlayan 50 derecenin üzerinde olan aşırı sıcaklık. Savaşçılar operasyona giderken su almak zorunda. Su şişelerinin bile kaynama noktasına geldiği Reqa'da su olmadan bir saat bile durmak büyük bir irade istiyor. QSD savaşçıları ön cepheye soğuk su gitmesi için arka cephede buz kalıpları üreten bir nokta kurmuş. Bu noktada çalışanların hepsi Reqalı siviller. Hamleye destek amaçlı geldiklerini belirten siviller, savaşçılara destek verdikleri için mutlu olduklarını belirtiyor.

QSD savaşçısı Xelo Osman, "Havalar çok sıcak, bu buz kalıplarını ön cepheye gücümüz için götürüyoruz. Bazen DAİŞ'liler havan ve kanasla vuruyor. Ama mecbur, gücümüze suyu götürmek zorundayız" diyor.

Reqalı olan Cismen Laweş adındaki sivil, hamleye destek amaçlı geldiklerini söylüyor.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEK

Arka cephede kurulan mutfakta her gün üç öğün yemek cepheye götürülüyor. Cephenin gerisindeki noktalara kamyonla dağıtılan yemekler, ön cephe için de kamyonla bir yere kadar, sonra ön mevzilere zırhı araçlarla götürülüyor.

ÖN CEPHE AKSAMASIN

Cephenin genel lojistiğinden sorumlu QSD savaşçısı Çavşîn Serêkaniyê tek amaçlarının cephenin aksamaması olduğunu belirterek, şunları söyledi, "Günde üç öğün yemek götürüyoruz. İlk aşamasından beri hamledeyiz. Arkadaşlarımız için ne kadar çok çalışsak azdır. Bazen gece 03.00 - 04.00'lere kadar da çalıştığımız oluyor. Arabalarımızı en öne kadar gönderiyoruz. En ön cepheye kadar gittiğimizde savaşçılara moral alıyor. Lojistik cephe için çok önemli. Eksiklik çıkmasın diye uğraşıyoruz. Günlük 8 bin savaşçıya yemek çıkarıyoruz."