Seferihisar’da jandarma JES’e karşı yürüyüşü engelledi

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köyündeki Orhanlı deresine yapılmak istenen JES’e karşı yapılmak istenen yürüyüş jandarma tarafından engelledi.

İzmir’in Seferihisar ilçesi Orhanlı köyüne yapılmak istenen JES’e karşı çıkan köylülerin yürüyüşü jandarma tarafından engellendi. Doğası ve ormanlık bölgeleriyle dikkat çeken bölgede JES yapılmasına karşı sabah saatlerinde toplanan köylülerin eylemi jandarma tarafından koronavirüs salgını bahane edilerek engellendi.

JES yapımına karşı tepkilerini dile getiren köylüler, “Köylü bu santral kurulursa ne yiyecek ne yapacak? Çocuklar buraya hava almaya geliyor İzmir’den. İnsanlar otobüslerde üst üste, eğlencelerde üst üste… Hani burada yetkili. Ceza yazacağız ceza yazacağız… Evler santralin dibinde. Bunlar bizi zehirleyecek. Ben çiftçilikle geçiniyorum. Bizim zeytinlerimiz ne olacak bu santral açılınca. Zehir soluyoruz” dedi.

Halkın tepkisi üzerine jandarmanın kaymakamla konuştuğu ve hafta içi köye geleceğini söylemesi üzerine halk, kaymakam gelene kadar nöbet tutma kararı aldı. Oturma eylemi devam ediyor.