Tarihi Nehri köprüsü göz kamaştırıyor

Kurdistan’nın doğal güzelliklerinden biri olan Şemzinan’daki Nehri köprüsü her mevsim başka bir ahenkle göz kamaştırmaya devam ediyor.

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Colemêrg’in (Hakkari) Şemzinan (Şemdinli) ilçesi birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi, bünyesinde onlarca tarihi esere de bulunduruyor. Bu eserlerden biri de tarihi taş köprü Nehri’dir. Nehri Taş Köprü Şemzinan Çayı üzerinde, ilçe merkezine 13 km uzaklıkta bulunuyor.

1898 yılında Nehri ailesi mensubu olan Şeyh Ubeydullah Nehri’nin oğlu Şeyh Muhammed Sıddık tarafından yaptırılan köprü, yüksek dağların arasında derin bir vadide yer alıyor. Nehri köprüsünün her iki ayağı da kayalıklara dayanıyor. Köprünün yüksekliği 11 metre, uzunluğu ise 21 metredir.

Tek gözlü ve yolu eğimli Nehri köprüsü her mevsim başka bir güzelliğiyle göz kamaştırmaya devam ediyor. Her yıl oncalar ziyaretçinin uğrak yeri haline gelen Nehri köprüsü, adeta kart postal görüntüsünde. Nehri taş köprüsünü görmeye gelen yurttaşlardan biri de Mahmut Temel. Farklı mevsimlerde Şemzinan’a gelerek Nehri köprüsünde fotoğraf çektirdiğini dile getiren Temel, bu köprünün tarihi ve doğal güzelliğinin korunması gerektiğini vurguluyor.