Tarıma alan açmak için ormanlar yakılıyor

Global Forest Watch adlı platformun verilerine göre, sadece 2017 yılında yüz binlerce kilometrekare ormanlık alan tarımsal faaliyetlere alan açmak için yok edildi.

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) adlı kuruluş tarafından yönetilen Global Forest Watch platformu, tarımsal faaliyetler için yakılan ormanlık alanların büyüklüğüne dikkat çekti.

Platformun verilerine göre, başta Amazonlar olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tarım faaliyetleri için ormanlık alanlar bilinçli olarak yakılıyor. Buna göre, geçtiğimiz yıl 294 bin kilometrekare ormanlık alan yakılarak yok edildi.

Global Forest Watch verilerinde özellikle Amazonlar’daki orman katliamlarına dikkat çekilirken, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Endonezya, Madagaskar ve Malezya gibi ülkelerdeki orman yangınlarına işaret edildi. Platformun verilerine göre, dünya genelinde dakikada 40 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan talan ediliyor.

Tarımsal alanlar için yakılan ormanların 45 bin kilometrekarelik kısmı Amazonların büyük kısmının bulunduğu Brezilya’da olduğuna dikkat çekiliyor.

Ancak raporda, dünya genelindeki yeni orman ekimleri veya ormanların doğal gelişimine dair verilere ise yer verilmedi.