Türk ordusuna ağır darbe: 16 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları 30 Haziran 1996 yılında Fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın  (Zilan) şehadet yıl dönümü vesilesiyle işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenledi. Eylemlerde tespit edilen 16 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin, 30 Haziran Fedai Şehit Zilan yoldaşın şehadet yıl dönümü vesilesiyle işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlediğini belirtti. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“23 Haziran günü saat 09.05’te güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime Tepesi’nde güvenlik yolu çalışması yapan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmana ait mevzii ve iş makinelerinin 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalciler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Aynı gün saat 19.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi ile Van yolu arasında bulunan Çemê Bedel köyü yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun kontrol noktalarına yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı kulübelerin 3 ayrı koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 asker öldürülürken, 1 düşman kulübesi ile 1 askeri araç ise ağır darbeler almıştır.

24 Haziran günü saat 11.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Ferman ile Şehit Elişer tepeleri arasında bulunan yol üzerinde işgalci TC birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

YJA STAR GERİLLALARI 8 İŞGALCİYİ ÖLDÜRDÜ

Aynı gün saat 19.35’te YJA Star güçlerimiz, yine Gever ilçesine bağlı Meydanbelekê alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düşmanın konumlandığı mıntıkada bulunan barınakların 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 8 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.”

ADAKLI DA OPERASYON

19 Haziran günü saat 00.10’da işgalci TC ordusunun Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Karar alanında bir operasyon başlattığının vurgulayan HPG, “Saat 02.00’da işgalci güçler, savaş uçakları ve taarruz helikopterler ile operasyon alanını bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. İndirmeler ardından işgalciler ve güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 20 Haziran günü alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

HAVA SALDIRILARI

HPG, Türk savaş uçaklarının hava saldırılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda:

23 Haziran günü saat 23.00 ile 00.00 arasında Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır.

24 Haziran günü saat 13.00’da yine Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı, saat 13.30’da Xakurkê bölgesine bağlı Xınerê alanını bombalamıştır.

25 Haziran günü (bugün) saat 00.30’da Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken bombalanan bölgelerdeki ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.”