Van'ın çocukları OHAL'e aldırmıyor

Kürt çocukları, OHAL adı altında uygulanan sıkıyönetime rağmen cadde ve sokaklarda marş ve şarkılarla yasakçı zihniyete meydan okuyor.

Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi, Kürt çocuklarının söylediği marş ve şarkılarla yankılanıyor.

AKP hükümeti başta Van olmak üzere bölgede sıkıyönetim uyguluyor. OHAL adı altından uygulanan sıkıyönetimle tüm kültürel ve sanatsal etkinlikler yasaklandı; onlarca kurum kapatıldı. Özellikle Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm sanat ve kültür çalışmalar kayyum tarafından durduruldu. Yüzlerce kişinin sanat ve kültür alanında eğitim gördüğü bölgenin en büyük kültür sanat merkezi olan NUDA Kültür ve Sanat Merkezi’ni kapatıldı.

Van’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde üç çocuk, yasak listesindeki marş ve şarkıları söylüyor. Bu şarkıların söylenmesi OHAL koşulları nedeniyle yasak ama yaşları küçük, yürekleri büyük 3 Kürt çocuğu tarafından dile getiriyor. Çocuklar tarafından okunan marşlar, etrafta toplanan yüzlerce kişiye de cesaret veriyor. Kalabalık gittikçe de büyüyor ve istekler de artıyor. Çocukların söylediği şarkılardan dolayı çekinen bazı kişiler, ‘bu şarkılar başınıza iş açar. Bak polis gelir’ diye uyarıyor. Ama çocuklar, "Kendi memleketimizde, kendi dilimizle, istediğimiz şarkı söyleyemeyecek miyiz? Gelirlerse gelsinler, onlardan korkan kim?" diye cevap veriyor.