‘Yol medeniyettir’ sloganıyla ağaç katliamı

Van’ın Gürpınar ilçesinde kayyum “yol medeniyettir” sloganıyla ağaç katliamı yapıyor.

Gürpınar ilçe merkezinde işyeri yapmak için geçen hafta ağaç kesimine başlayan kayyum Osman Doğramacı, bu sefer de “yol medeniyettir” sloganıyla ilçe merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde meyve ağaçlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda ağacı katletti.

Yol açma ve genişletme çalışmalarının yürütüldüğü güzergahta meyve ağacı bahçesi bulunan Serdar Can, ağaç kesimine tepki göstererek ağaç kıyımına karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Can "Günümüzde çeşitli politikalar doğrultusunda toplumun nefes alma yerleri, akciğerleri olan yeşil alanlar bazı kimselerin çıkarlarına kurban ediliyor. Maalesef ki Gürpınar ilçemizde de benzer durumlar yaşanmaktadır. Daha öncesinde iş yeri yapmak için ilçe merkezinde çok sayıda ağaç kesildi. Şimdi de yol yapım çalışmaları adı altında mahallemizde yol yapılacak güzergahta birçok yeşil alanın yok edilmesi planlanıyor. 'Yol medeniyettir' diyenlere şunu da hatırlatmak isteriz Kesilen her ağaç öldürülen birer insandır bunun içinde böylesi bir kıyıma müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu