Öz Savunma Güçleri şehidi, son yolculuğuna uğurlandı

Öz Savunma Güçleri şehidi Mihemed Xidir El Yûnis, Hesekê halkı tarafından düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

Reqa'da 12 Nisan'da şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihemed Xidir El Yûnis, Hesekê kent ve kırsal bölgelerinde yaşayan halk tarafından düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dawudiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mistefa Osman, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve şehadetin, uğruna feda edilmeye değer öz bir davanın varlığına işaret olduğunu belirtti.

Hesekê Askeri Meclisi Komutanı Demhat Hesekê de özgürlük şehitlerini anarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesi sayesinde Kuzey ve Doğu Suriye bileşenlerinin kanının ülkenin savunması uğrunda karıştığını belirtti.

Konuşmaların ardından şehit Mihemed Xidir El Yûnis’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Mihemed Xidir El Yûnis’ın cenazesi zılgıtlar ve “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.