Kazanan Önderlik çizgisi ve devrimci mücadele olacak

Önderliği düşünmek ve anlamak yetmiyor; yaşamak, yaşatmak ve uygulamak gerekiyor. Bunu yaptığımız oranda kazanan Önderlik çizgisi ve devrimci mücadele, kaybeden düşman olacaktır.

Önder Apo, Kürt halkının şahsında tüm Ortadoğu halklarında ve oradan da dünya toplumuna yayılmak üzere bir özgürlük bilinci ve direniş kültürü yarattı.Tikelden başlayarak evrenselleşen, Amara’dan başlayarak Kurdistan toplumuyla buluşan, sömürgecilikten kurtuluşla başlayarak demokratik ulus paradigmasına kavuşan Önder Apo’nun yolculuğunun her adımı, korkunç bir düşünsel ve fiziksel emek, bedel ve yaratımın ürünüdür; tarihte derin izler bırakarak bu kültürü şekillendirmiştir.

Önder Apo, bilincimizi anlam ve cesaretle yoğurarak sarsılmaz bir irade haline getirdi. Teslimiyet ve köleliği kişiliğimizden söküp atarak, ruhumuzu özgürlük bilinciyle donattı. Maneviyatımızı özgürlük ahlakıyla doldurarak, topluma olan bağlarımızı sarsılmaz hale getirdi. Önder Apo, tarih bilincimizi oluşturarak köklerimize sıkı sıkıya tutunmamızı sağladı. Kimliğimiz ve kültürümüz dışında bir yaşamın olamayacağını, lanetli yaşamlara tenezzül etmememiz gerektiğini öğretti. Öğrencileri olarak Önderliğimizi nasıl ele almamız gerektiği açıktır.

ÖNDERLİK HAKİKATTİR

Önder Apo ‘söz’, ‘anlam’ ve ‘eylem’dir. Önderliği sevmek Önderlik’te dile gelen söz ve eylemi sevmektir. Önder Apo’yu anlamaya çalışmak, Önderlik’te dile gelen söze anlam vermek ve sözün gücüne inanmaktır. Önderliği bilmek, Önderlik’te dile gelen sözün bilincine varmaktır. Önderlik hakikattır. Doğa, toplum ve kadında uyanan, dirilen ve direnişe geçen hakikattır. Doğanın kendi bilincine varan çocuğu, toplumun hayırlı evladı ve ana kadının soylu oğludur. Önderlik, geçmiş-şimdi-gelecek diyalektiğinde hakikat arayışında bir köprüdür, hakikat yolunda bir duraktır, bir doruktur.

ÖNDERLİK YANIBAŞIMIZDADIR

Hakikat yolunun yolcuları ve hakikat arayışının kararlı savunucuları, Önderliğin izinde yürümelidir. Önderliği okumak, anlamak ve uygulamak hakikate varmanın yoludur. Önder Apo, dile gelen sözün yazıya dökülmesidir. Önderlik çözümlemelerdir, savunmalardır, yeni paradigmadır. Önder Apo, kendini söz yaptı, yazıya döktü, kitap oldu. Önder Apo’yu sevmek isteyenler, Önderliği bilmek ve görmek isteyenler, uzaklara gitmeye kalkmamalıdır. Önderlik yanı başımızdadır. Bir adım ötemizdeki kitaptır, sözdür. Önderliği anlamak isteyenler, anlamın gücüne yüklenmelidir. Önderliği bilmek isteyenler sözün gücüne yaslanmalıdır. 

ÖNDERLİK IŞIĞIMIZDIR

Bilmek aydınlanmaktır. Aydınlanmak, derinliklerimizin labirentlerini sözün yaktığı meşaleyle ışıklandırmaktır. Işık hızdır, kendi hızında durgunluktur, dinginliktir. Işık zamansızlık ve ölümsüzlüktür. Işık görmektir. Gözümüz ışık sayesinde görür. Gören göz, bilme gücüne ulaşır. Bilmek aydınlanmak ve anlamaktır. Önderlik ışığımızdır, zihnimizin aydınlığıdır. Zihnimizin gören gözleridir. Önderlik, ışık hızında bilme ve kavramadır.

YETERSİZ YOLDAŞLIK

Önderliğimiz 23 yıldır ağır bir tecrit ve işkence sisteminde rehin tutulmaktadır. Düşmanın zulmü barbarlığına yakışır tarzdadır. Ondan aman ve medet dileyecek halimiz yoktur. Sorgulamamız gereken bizleriz. Önderliğimizin takipçileri olarak yetersiz yoldaşlıktan kurtulamayan bizleriz. Önderliğe karşı borcumuzun altında eziliyoruz. Özeleştirimiz, ancak Önderliğimizin fiziksel özgürlüğünü sağlamakla mümkündür. Bunun da doğru ve büyük bir mücadeleyle mümkün olduğunu biliyoruz.

Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için kampanyalar yapılmakta, eylem ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bunlar elbette anlamlı ve önemlidir. Daha da geliştirip büyütmek gerekir. Ancak Önder Apo, üzerindeki tecridi kırmanın en önemli ayağı Önderliği yaşamak ve uygulamaktan geçtiğini bir an için unutmamalıyız. Önderliğin geliştirdiği yaşam ve mücadele kültürünü kendi kişiliğimiz ve pratiğimizde yaşattığımızda Önderlik orada olacaktır. Önderlik bizde temsilini ve yansımasını bulduğunda orada yaşam Önderliğin rengine bürünecektir.

DÜŞMANI VURMANIN YOLU

Düşman istediği kadar Önder Apo’yu fiziki olarak İmralı adasında dört duvar arasında tutsun, O’nun düşüncesi ve ruhu özgürdür. O, özgür düşünce ve ruh, takipçileri olarak nerede olursak olalım bizde hayat bulduğunda Önderlik yaşamın her yerinde olmuş olacaktır. Düşmanı vurmanın, düşmandan intikam almanın yolu da buradan geçmektedir.

Önderliği uygulamanın güncel görevi, halkımızı devrimci halk savaşına göre örgütlemek, eğitmek ve harekete geçirmektir. Buna öncülük etmek için durmadan mücadele etmektir. Önderliği düşünmek ve anlamak yetmiyor, yaşamak, yaşatmak ve uygulamak gerekiyor. Bunu yaptığımız oranda kazanan Önderlik çizgisi ve devrimci mücadelemiz, kaybeden düşman olacaktır.