İsrail’in Suriye’deki saldırısında ölü sayısı 10’a yükseldi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) İsrail'in Suriye'nin orta kesimindeki Humus kentine düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 10’a yükseldiğini bildirdi.

İsrail tarafından salıyı çarşambaya bağlayan gece düzenlenen saldırıya ilişkin yeni bir açıklamada bulunan SOHR, "İsrail'in Humus kentinin lüks yerleşim bölgesi Hamra'da bir binaya düzenlediği saldırılarda altısı sivil, ikisi İran yanlısı savaşçı olmak üzere on kişi öldü" dedi. Bir önceki bilançoda 8 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Şam hükümetinin müttefiki Lübnan Hizbullahı'na yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada saldırıda iki Hizbullah savaşçısının öldürüldüğünü doğruladı.

SOHR saldırıda üç katlı bina tamamen çöktüğünü belirtti.

SOHR, ölenler arasında binanın bodrum katını kiralayan üç öğrenci ile birinci katta bulunan bir kadının da bulunduğunu ifade etti.

Açıklamada Hizbullah üyelerinin üst katı kiraladığı belirtilirken, binada bulunan diğer iki cesedin kimliğinin henüz belirlenemediği kaydedildi.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, Suriye ordusunun yanı sıra Şam hükümetinin müttefiki olan Lübnanlı Hizbullah ve İran bağlantılı güçleri hedef alan yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Bu saldırılar 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana yoğunlaştı.

SOHR’a göre ocak ayı sonunda İsrail'in Şam yakınlarında düzenlediği saldırılarda aralarında İran yanlısı milis üyelerinin de bulunduğu 8 kişi öldü.