Adana Newrozu: Bijî Serok Apo

Adana'da coşkulu bir atmosferde gerçekleştirilen Newroz kutlamalarında sık sık, "Direne direne kazanacağız", "Jin, jiyan, azadî", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarız atıldı.

NEWROZ KUTLAMASI

Kutlama  Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Kutlama sırasında, polis gençlerin taşıdığı pankartlar nedeniyle gerginlik yarattı. 

Bazı katılımcılar, polisin şiddetine maruz kalarak gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldılar.

Kutlamada, "Direne direne kazanacağız", "Jin, jiyan, azadî", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları sık sık yükseldi. Kutlamalara yöresel kıyafetler giyen birçok katılımcı da renk kattı.

Adalet Nöbeti'nde yer alan Barış Anneleri ve tutsak yakınları, Newroz alanına yönelik eylemlerini taşıdılar. 

Gençler, tutsaklarla dayanışmak için "Özgürlük mahkumları" şarkısını seslendirirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm talebi dile getirildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "Güzel insanı müthiş seveceğiz" sözlerinin yer aldığı pankartlarla ve Kemal Kurkut'un anısına düzenlenen pankartlar da dikkat çekti. 

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, tutsakların ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'unu kutlayarak konuşmasına başladı. 

Esengül Demir, Türkiye'nin barışa ihtiyacı olduğunu ve bunun tek yolunun İmralı tecridinin sona erdirilmesi olduğunu vurguladı. "Barışın anahtarı İmralı'da" diyen Esengül Demir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini dile getirdi.

Kutlamalarda ayrıca Adalet Nöbeti'nde yer alan tutsak yakınları ve Barış Anneleri, Newroz ateşini yakarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep ettiler. 

Son olarak, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Abdullah Öcalan'ın geçmiş yıllarda Newroz'a dair yaptığı değerlendirmeleri katılımcılarla paylaştı. Sanatçıların sahne aldığı etkinlik, coşkulu bir şekilde devam etti.