Sezai Temelli: Önümüze çıkan bütün engelleri yıkar geçeriz

Halk şöleninde konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Eğer irademizi tamamıyla ortaya koyarsak bu çözümün önünde durabilecek hiçbir güç yoktur. Önümüze çıkan bütün engelleri yıkar geçeriz” dedi.

ÎDİR HALK BULUŞMASI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Îdir İl Örgütü, Panik (Özdemir) Köyü’nde halk şöleni düzenledi. Kadınlar ve gençler şölen alanına giydikleri ulusal kıyafet ve sarı, kırmızı ve yeşil renkli fularlar ile geldi. Şölen alanında bulunan yurttaşlar uzun bir süre Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Şölene katılan DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve Milletvekili Yılmaz Hun yurttaşlar tarafından alkış ve zılgıtlar ile karşılandı. Temelli ve Hun da, bir süre yurttaşlar ile birlikte halay çekti.

Şölende konuşan Yılmaz Hun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için açlık grevinde bulunan tutsakların talebinin karşılanması gerektiğini belirterek “Zaman özgürlük zamandır. Zaman İdîr’in, halkımızın zamanıdır” dedi.

ÇÖKTÜRME PLANI DİYE YOLA ÇIKTANLAR ÜLKEYİ ÇÖKERTTİLER

Daha sonra söz alan Temelli ise, “Kawalaşma, dik durma zamanıdır. Mücadele zamanıdır. Dehaklar her türlü şiddetle her türlü baskı ve savaş yöntemi ile bizlere saldırmaya devam ediyor. Bunun karşısına dikilecek olana güç biziz, diz çökmeyen irademizdir. Bunu yıllardır ortaya koyduk. İşte çöktürme planı diye yolla çıkanlar koca bir ülkeyi çökerttiler. Kürt düşmanlığından beslenenler, o düşmanlık çukurunda yok olmaya mahkumlar.  Şunu çok iyi bilsinler kaybedecekler” şeklinde konuştu.

31 Martta kayyumları sandığa gömeceklerini belirten Sezai Temelli, herkesi sandığa gitmeye çağırdı.

Belediyeleri aldıklarında üretenin de yönetenin de halkın kendisi olacağını kaydeden Temelli, “İşte korkuttukları budur. Bu yerel demokrasidir,  yerinden yönetimdir, barıştır. Bu geleceğe sahip çıkmaktır. Bu çözümdür ve demokratik cumhuriyettir. İşte masaya konan budur. Bunu masaya koyan Sayın Öcalan’dır” dedi.

Konuşmasının devamına devletin bu çözümden kaçtığını ve bu çözümü savundukları için birçok parti üyelerinin tutuklandığını hatırlatan Temelli, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bizi şiddete, savaşa mahkum ediyorlar. Ama bir çözüm var; biz DEM Parti olarak o çözüme sahip çıkıyoruz. Eğer irademizi tamamıyla ortaya koyarsak bu çözümün önünde durabilecek hiçbir güç yoktur. Önümüze çıkan bütün bu engelleri yıkar geçeriz. Türkiye halkları, kadınlar, emekçiler buradadır. Bize düşman olan da, JİTEM İttifakının yanındır. O JİTEM İttifakını sandığa gömeceğiz. Özgürlük, barış isteyenlerin adresi DEM Partidir.”