Kobanê’de 6. Çocuk Festivali başladı

Kobanê’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen çocuk festivali, “Çocuklar özgür geleceğimizin umududur” şiarıyla düzenlendi.

Kobanê’de bu yıl altıncısı düzenlenen Çocuk Festivali başladı. Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi ile Kevana Zêrîn’in dayanışmasıyla düzenlenen 6. Çocuk Festivali öncesi Canê adlı çocuk bir açıklama yaparak, bütün çocukların festivalini kutladı ve “Çocuklar özgür geleceğimizin umududur” dedi.

Daha sonra Özgür Kadın Meydanı’ndan Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi’ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Festival Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından Kongra Star Firat Bölgesi Koordinasyon Üyesi Arîn Kobanê, çocuk festivalini kutladı ve şöyle devam etti: “Rêber Apo sayesinde bu düzeye geldik. Bu gün Rêber Apo ve tüm çocuklara kutlu olsun. Şehitlerimizin intikamını alacak, davalarına sahip çıkacağız. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Önder Apo, “Çocukluk hayallerime ihanet etmedim” diyor. Bu yüzden çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız.”

Festival’de Hîlala Zêrîn’e bağlı Koma Şehîd Şîlan, Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi’ne bağlı Şehîd Şîlan Folklor Grubu, Şehîd Mistefa Tiyatro Grubu, Hîlala Zêrîn’e bağlı Şehîd Esmer müzik grubu, Kobanê Gulên Pêşerojê, Koma Peymangeha Vejîn, Şehîd Sakîne Tiyatro Grubu, Koma Barîn Müzik Grubu, Tîrêja Rojê, Şehîd Dicle Tiyatro Grubu hünerlerini sergiledi.

Festival yarın da devam edecek ve 10 sanat grubu katılacak.