Özgürlük Yürüyüşçüleri: Kürt sorunu Abdullah Öcalan ile çözülür

Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, ulaştıkları Qoser’de (Kızıltepe) coşkuyla karşılandı. Yürüyüşte "Kürt sorunu Abdullah Öcalan ile çözülür" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 1 Şubat’ta başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde yer alanlar, Mêrdîn'in Qoser (Kızıltepe) ilçesine ulaştı. İki koldan devam eden yürüyüşün Wan kolunda yer alanlar, yürüyüşün 10’uncu gününde ulaştıkları Qoser’de yüzlerce kişi tarafından ilçe otogarında büyük bir coşku ile karşılandı.

İlçe halkı, Özgürlük Yürüyüşçülerini "Bîjî Serok Apo”, “Bîjî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıp davul, zurna ve erbaneler çalarak karşıladı. Halk, daha sonra eski hastane caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. 7’den 70’e herkesin katıldığı yürüyüşte kadınlar ulusal kıyafetleriyle yer aldı.
Engellilerin de tekerlekli sandalye ile katıldığı yürüyüş slogan ve şarkılar eşliğinde sürdü. Yoldan geçenler ve esnaflar özgürlük yürüyüşünü alkışları ve attıkları sloganlarla selamladı.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, 21 Kasım 2004 tarihinde henüz 12 yaşında iken evlerinin önünde babasıyla birlikte 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz için adının verildiği yol üzerindeki bulvarda anma düzenledi.

'KÜRT SORUNU, MUHATABIYLA ÇÖZÜLÜR'

Özgürlük Meydanı’nda ilçe halkına seslenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Biz Özgürlük Yürüyüşçüleri olarak 10 gündür Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için yollardayız. Bugün de Qoser’deyiz. Bize desteklerinizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüz yıllardır özgürlük hasreti çektiklerini söyleyen Bayındır, “Bu hasretle yürüyüşümüzü başlattık ve yürüyüşümüz amacına ulaşana kadar da bunu sürdüreceğiz. Sayın Öcalan üzerinde büyük bir tecrit var. Bizler bu tecride şimdiye kadar boyun eğmediğimiz gibi bundan sonra da eğmeyeceğiz. Kürt sorununun muhatabıyla bir an önce çözülmesini istiyoruz. Muhatabı da Sayın Abdullah Öcalan’dır ve bir an önce onunla bu sorun çözülmelidir. Bu sorun sadece bizim sorunumuz, annelerin sorunu değildir. Bu sorun herkesin sorunudur. Türkiye’de eşit ve onurlu bir yaşam yaşayacaksak, bu sorun muhatabıyla çözülmelidir. O nedenle bizler de bu yürüyüşün öncülüğünü üstlendik. Gelin milyonlar olup özgür ve eşit bir yaşam inşa edelim. Zafer elde edene kadar devam edeceğiz. Her bijî Qoser” diye konuştu.
Bayındır’ın ardından Qoser Belediyesi'nin eşbaşkan adayları Hamdiye Turgay ve Zeyni İpek de konuştu.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, karşılamanın ardından DEM Parti ilçe örgütü binasını ziyaret etti.