Özgürlük Yürüyüşü: Her yer direnişin başkenti olacak

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde konuşan DEM Milletvekili Newroz Uysal, “Kürtleri yok sayan akla karşı her yer direnişin başkenti. Sayın Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş sürecek" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, Farqîn’e ulaştı. Sabah saatlerinde Licê-Farqîn yolunda uzun bir yürüyüş gerçekleştiren Qers kolu, ardından ilçe merkezine vardı. Çiçeklerle karşılanan yürüyüşçüler, ilçe merkezine kadar slogan ve şarkılarla yürüdü.

'BU YÜRÜYÜŞ ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLANA KADAR SÜRECEK'

Tüm yasaklama ve engellemelere rağmen ilçe merkezine varan yürüyüşçüler adına burada DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Arslan açıklama yaparak, "Yürüyüş on gününü geride bıraktı. İlk gün demiştik bu yürüyüş ilk değil ve son olmayacaktır. Sayın Öcalan özgür olana kadar bu yürüyüş devam edecek. Size Kars Kalesi'nin, Ararat Dağı'nın Digor'un, Sakîne Cansız, Hayri Durmuş, Ceylan Önkol'un selamını getirdik. Kürtler yüz yıllardır özgürlüğüne hasret. Kürtler birçok katliamla yüz yüze bırakıldı. Farqîn'de yakın zamanda onlarca genç katledildi. Biz ölüme karşı yaşam siyaseti yürütüyoruz. Barışın olduğu, eşitliği olduğu bir yaşam düşüyoruz. Yürüyüşümüz boyunca annelerin gözünde barışa olan hasretlerini gördük. Devlet bu hasretten korkuyor. Kürt halkının önderi tecritte ise Kürt halkı da tecrittedir. Kürtleri yok sayan akla karşı her yer direnişin başkenti oldu. Yürüyüşümüzün adı özgürlük yürüyüşü ve biz bu özgürlüğü getireceğiz” diye konuştu.

Yürüyüş kollarının 13 Şubat’ta Amed’de birleşeceğini hatırlatan Newroz Uysal, tüm halkı birlikte yürümeye davet etti. Yürüyüşçüler daha sonra DEM ilçe binasına geçti.