Parlak: İki temel hedefe de ulaşacağız

DEM Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şeklinde formüle edilen iki temel hedefe kademeli de olsa ulaşacaklarını söyledi.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan DEM Parti Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, tecridin kaldırılmasına yönelik eylem ve etkinliklerinin göstermelik değil, somut sonuç almaya yönelik olduğunu vurguladı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında devam eden Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan milletvekillerinden Vezir Coşkun Parlak, ANF’ye konuştu.

TECRİT REJİMİYLE YÖNETİYORLAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hem hukuki hem de insani haklarının elinden alınarak ağır bir tecrit altında tutulduğunu hatırlatan Parlak, “Darbe anayasasındaki hakları bile tanımayanlar, bunu da fiilen ortadan kaldırıp tecrit rejimiyle yönetiyor. Zindanlardan başlayarak toplumun tamamına yaygınlaştırılan bu tecride karşı başta İmralı olmak üzere bütün zindanlarda büyük bir direniş ortaya konuluyor. Tecrit, tamamen Kürt halkının Önderliksiz bırakılması, demokratik haklarının tanınmaması ve savaşın dayatılması anlamına geliyor” dedi.

TOPLUMUN ULAŞMASINI ENGELLEMEK İÇİN

Kürt Halk Önderi’nin "diyalog süreci"ndeki rolünü anımsatan Parlak, masa devrildikten sonra adeta intikam alırcasına toplumun fikirlerine ulaşmasının ve sahiplenmesinin önüne geçilmek istendiğini söyledi. Bu şekilde aslında barış isteyen milyonlara mesaj verildiğini kaydeden Parlak, şunları dile getirdi: “Dünyanın her yerinde tecride karşı başlatılan hamleler güçlü bir şekilde devam ediyor. Demokratik kurumların öncülüğünde başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü de bu kapsamdadır. Halkın temsilcileriyiz ve halkın taleplerini siyaset alanına taşımakla sorumluyuz. Sayın Öcalan, üzerindeki tecrit her zaman halkımızın ana gündemlerinden biri olmuştur. Bize gelen talepler, Sayın Öcalan’ın barış çabalarına dönük tecrit politikalarının en güçlü şekilde teşhir edilmesiydi. Özgürlük Yürüyüşü’nün ve diğer etkinliklerimizin nihai amacı da Kürt halkının önderinin fiziki özgürlüğü ile Kürt sorununun demokratik çözümünün sağlanmasıdır.”

SONUÇ ALMAYA YÖNELİKTİR

Başta Özgürlük Yürüyüşü olmak üzere tecridin kaldırılmasına yönelik eylem ve etkinliklerinin göstermelik değil, somut sonuç almaya yönelik olduğunu vurgulayan DEM Parti Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, şunları ekledi: “Yaklaşık üç aydır zindanlardaki açlık grevi ve dışarıdaki Adalet Nöbeti de devam ediyor. Hepsinin amacı, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt meselesinin demokratik yollardan çözüme kavuşmasıdır. Biz bu iki temel hedefe kademeli olarak da olsa ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu amaçlarımıza ulaşana kadar da her alanda ve her biçimde mücadele etmeye devam edeceğiz.”