Adalet Nöbetleri: Özgürlüğe kadar eylemde olacağız

Adalet Nöbeti’ni birçok kentte sürdüren halk, "Abdullah Öcalan ve tutsakların özgürlüğüne kadar eylemdeyiz" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Amed, İstanbul, Mêrdîn, Adana ve Mersin’de başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.


MÊRDÎN
Mêrdîn’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında başlatılan Adalet Nöbeti devam ediyor. Adalet Nöbeti’ni Barış Anneleri şarkılar ve tecride karşı mücadeleye dönük sohbetler eşliğinde sürdürdü.

Barış Annesi Aysel İlhan, oğlu Agit İlhan’ın bir çatışmada şehit düştüğünü, oğlu Aslan İlhan’ın da 16 yıldır cezaevinde olduğunu söyledi. Aysel İlhan, Abdullah Öcalan’ın ve tutsakların özgür olmasını istediklerini ve bu nedenle Adalet Nöbeti’nde olduklarını dile getirirken, "Onlar özgür olana kadar eylemde olacağız. Asker ailelerinin de bize destek vermesini istiyoruz. Onların da yüreği bizim gibi yanıyor. Ne onların yüreği yansın ne de bizim. Biz barış için buradayız” dedi.

 Barış Annesi Süreyya Yılmaz da oğlu Şeyhmus’un 1993 yılında girdiği bir çatışmada şehit düştüğünü, oğlu Agit’in de gerillaya katıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Başkan Apo için, açlık grevindeki tutuklular için geldim. Bugün çocuklarımızın kemiklerini karton kutulara koyup bize veriyorlar. Biz çocuklarımızın kemiklerini istiyoruz. Çocuklarımızın düşünceleri duvarlarda, tahtalarda asılı kalıyor. Biz özgürlük istiyoruz. Çocuklarımız çıkmadığı sürece, Başkan Apo çıkmadığı sürece biz de burada nöbette olacağız.”

 
İSTANBUL
Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde İstanbul’da başlayan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe ilçe binasında devam ediyor. Adalet Nöbeti’ne, Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) eşbaşkanları ve yöneticileri, DEM Parti Sultangazi ilçe temsilcileri ve çok sayıda kişi ziyarette bulundu.
Nöbette sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî”  sloganları ile salon yankılanırken, Kürtçe kilamlar seslendirildi. Ziyarete gelenler, tutsak yakınlarına şiir ve hikayeler okudu.  
Siyasi soykırım operasyonlarında Barış Anneleri ve Adalet Nöbeti eylemcilerinin de aralarında bulunduğu 165 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren tutsak yakını Fince Akman, nöbet eyleminde kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Fince Akman, şunları ifade etti:
"Devlet kadınlardan, annelerden korkuyorlar. Bizler de irademizle tek bir anne bile kalsak bu nöbeti sürdüreceğiz. Bizler bu talebimizde ısrarlıyız. Devlet, bizleri gözaltına alıyor. Bugün anneler gözaltına alındı. Kim ne yaparsa yapsın, biz annelerimizin yanındayız. Sonuna kadar birlikte mücadele ederek mücadeleyi büyüteceğiz.
Bizler bu saatten sonra geri adım atmayacağız. Devletten korkmuyoruz. Devletin saldırılarından hiçbir zaman korkmadık. Bizi öldürse de katletse de, ne yaparsa yapsın korkmuyoruz. Biz irademizle mücadelemize devam edeceğiz. Nasıl ki bugüne kadar direndik, mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Kürtçe stranlar, alkışlar ve zılgıtlar ile eylem devam etti.


ADANA
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 44'üncü gününde devam ediyor. TJA aktivistleri ve DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü yöneticileri bugün eylemde bulunanları ziyaret etti.

 
MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 44’üncü gününde dernek binasında sürüyor.
Nöbette konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Sakine Ertaş “Biz bütün Kürtlere sesleniyoruz. Gelip bize destek versinler. Yaşasın zindanların özgürlüğü” dedi.
Nöbet daha sonra annelerin seslendirdiği şarkılarla devam etti.

 
AMED
Amed’de Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan (Bağlar) ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti, 43’üncü gününde devam etti.
Nöbet eyleminde bulunan Halime Topuz, annelerin derdinin anlatmakla bitmeyeceğini belirterek, “10 Türk anneyle bizi yan yana getirsinler. Birlikte iki saat sohbet edelim. Derdimizi onlara anlatalım. Biz her zaman onların eline gül verdik, onlar bize silah doğrulttu. Biz her zaman barış istedik, onlar bizimle savaştı” dedi.