Efrîn işgalinin yıl dönümü: Binlerce kişi işgali protesto etti

Efrîn'e yönelik Türk işgal saldırılarının başlamasının yıldönümü, Hesekê, Til Temir, Şadadê, Til Birak, Hol, Dirbêsiyê, Qamişlo, Girkê Legê, Çılaxa ve Tirbespiyê'de binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını başlatmasının altıncı yıldönümünde birçok kentte protesto eylemleri gerçekleşti. Türk devleti ve çeteleri bu saldırıların sonucunda mart 2018’de Efrin’i işgal etmiş ve tam bir terör rejimi oluşturmuştu. İşgal edilen Kürt topraklarında hemen her gün yeni bir savaş suçu işleniyor. Kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme, sömürge evlerin inşası gibi suçlar gündelik olarak yaşanıyor.

Hesekê: Şehîd Ezîz Ereb Kavşağı'nda gerçekleştirilen açıklamaya sivil toplum kuruluşları, Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, siyasi parti ve kadın hareketlerinden onlarca yurttaş katıldı. Açıklamayı Hesekê Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Farûq Tozo yaptı.

Dirbêsiyê: Özgür Kadın Meydanı'nda yapılan açıklamaya, sivil toplum kuruluşları, ilçe meclisi ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri katıldı. Açıklamayı Dirbêsiyê İlçe Meclisi Eş Başkanı gerçekleştirdi.

Til Temir: Şehit Aileleri Parkı'nda düzenlenen açıklamayı Til Temir Meclisi Eş Başkanı Madlên El Ubeyd okudu.

Hol: İlçe Meclisi binası önünde yapılan açıklamayı İlçe Meclisi Eş Başkanı Ziyad Hesen gerçekleştirdi.

Çilaxa: İlçe Meclisi tarafından okunan açıklamada, işgalin demokratik ulus projesine karşı düşmanca bir saldırı olduğu ve halkın birlik olması gerektiği vurgulandı.

Tirbespiyê: Kongra Star merkezi önünde düzenlenen açıklamada Meclis Eş Başkanı Hisên Omer, işgalin demokratik ulus projesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek uluslararası topluma seslendi.

Binlerce kişinin katıldığı bu açıklamalarda, Türk devletinin Efrîn işgalinin Suriye'deki krizin başlangıcı olduğu ve bölgedeki alt yapıların bombalandığı belirtilerek, halkın birlik olması ve direnişin devamı çağrısı yapıldı. Uluslararası topluma, işgale son verilmesi ve Türk devletinin suçlarına karşı harekete geçmeleri çağrısında bulunuldu.