Meryem El-İbrahim’den Hol Kampı uyarısı

Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal İşler ve Çalışma Kurulu Eş Başkanı Meryem El Îbrahîm, Türk devletinin dünyanın en tehlikeli kampı olarak değerlendirilen Hol çevresini bombaladığına dikkat çekerek, Türk devletinin oluşturduğu tehlike konusunda uyardı.

İşgalci Türk devleti, sivil yaşam alanlarına yönelik saldırılarının yanısıra, uzun süredir sistematik bir şekilde göçmen kamplarına yakın bölgeleri hedef alıyor.

Bu kampların başında dünyanın en tehlikeli kampı olarak değerlendirilen Hol geliyor. DAİŞ çetelerinin ailelerinin kaldığı ve sık sık kampı içerisinde işlenen suçlarla gündeme gelen Hol, uluslararası güvenlik için de ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Meryem El-İbrahim, "Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının en büyük etkisi, çoğunlukla Kuzey ve Doğu Suriye'deki göçmen kampları üzerinde oluyor ve bu kamplarda durum giderek kötüleşiyor. Sağlık, hizmet, eğitim ve güvenlik konularında en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor” dedi.

Türk devletinin yaratığı tehlikeler konusunda uyaran Meryem El-İbrahim, "Türkiye'nin saldırıları Hol kampı başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm kamplar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Çünkü Türkiye'nin saldırıları DAİŞ terör örgütünün Hol kampındaki ailelerini canlandırıyor ve kamptan kaçmaları için cesaretlendiriyor” diye konuştu.

Meryem El İbrahim, Hol Kampı'nın sadece Suriye'yi değil, dünyayı da tehdit ettiğine dikkat çekti.