QSD: 2 DAİŞ çetesi öldürüldü

QSD, Dêrazor’un doğusunda gerçekleştirilen operasyonda 2 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimize bağlı Anti Terör Birlikleri (YAT) terörist DAİŞ hücrelerine karşı mücadele ve saklandıkları üsleri imha etme kapsamında 9 Şubat’ta Dêrazor’un doğu kırsalında güvenlik operasyonu düzenledi.

Uluslararası Koalisyon’un da destek verdiği operasyonda Dêrazor’un doğusundaki Siwer ilçesinde DAİŞ hücresinin hareketliliği takip edildi. Bu hücre DAİŞ’e askeri teçhizat sağlıyor aynı zamanda bölgenin güvenliğini ve istikrarını yok etmek için intihar saldırısı planlıyordu.

 Birliklerimiz, hücrelerin sakladığı yeri kuşattıktan sonra teslim olma çağrısı yaptı. Fakat hücreler bu çağrıya saldırıyla karşılık verdi. Savaşçılarımızın saldırıya yanıt vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Operasyonda el konulan malzemeler şöyle; Bir tabanca, bir kalaşnikof, M15, el bombası, 3 cep telefonu, bir telsiz telefonu, Wifi cihazı, kamera, patlayıcı yelek, 550 BKC mermisi, bin 400 ABD doları, 2 şarjör, 14 adet M16 şarjörü, 10 kalaşnikof şarjörü, 14 fişeklik, 5 tabanca fişekliği, telefon bataryası, kişisel beldeler ve bir motosiklet.”