QSD savaşçısı Serhed Hesekê için kitlesel cenaze töreni

Hesekê’de görevi başındayken şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Serhed Hesekê (Ehmed Murad Hisên), yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de aralarında kentin ileri gelenleri, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi kurumlarının temsilcilerinin de olduğu yüzlerce kişi QSD savaşçısı Serhed Hesekê’yi (Ehmed Murad Hisên) son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi.

16 Ocak 2024'te Hesekê’de görevi sırasında şehit düşen QSD savaşçısı için Dawudiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde tören yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mistefa Osman, konuşma yaparak şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Bölge savunmasında şehit olanların fedakarlıklarını selamlayan Osman, "Şehit Serhed Hesekê eşsiz bir komutan, kahramanlık ve fedakarlık örneğiydi. Bölge savunmasında canını feda etti” dedi.

Cizre Kantonu Askeri Meclis komutanlarından Şoreş Hesekê de söz alarak şehit Serhed Hasekê'nin QSD'deki rolüne vurgu yaparak, "Serhed, QSD’ye katıldığı günden bu yana üzerine düşen görevleri tereddütsüz yerine getirmiştir” diye konuştu.

Konuşmalar ardından Serhed Hesekê’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin naaşı sloganlar arasında toprağa verildi.